Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

13 воїнів 80 окремої аеромобільної бригади посмертно нагородили орденами

Відповідно до Указу Президента України, 13 воїнів 80 окремої аеромобільної бригади були посмертно нагороджені орденами «Богдана Хмельницького» та «За мужність», повідомив підполковник Тарас Грень, Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

Тихо. Дуже тихо. Зовсім без будь-якого звуку, падали материнські сльози на орден «За мужність». Орден, який її син ніколи не почепить на свій однострій. І ніколи не вийде в ньому поміж люди. Бо цей орден з страшним приписом — «Посмертно».

Сьогодні воїни 80 окремого аеромобільного полку вишикувались під бойовим прапором щоб вшанувати пам'ять своїх загиблих побратимів. А родини восьми  з них перед строєм отримали ордени «Богдана Хмельницького», та «За мужність» з рук командира бригади полковника Андрія Ковальчука.

«Це найменше, що можемо зробити всі ми для вас, - зазначив полковник Андрій Ковальчук. - Кожного з ваших чоловіків, братів, дітей я знаю і пам'ятаю. Кожен з них герой. Вони віддали своє життя щоб тисячі українців жили в нормальній процвітаючій державі. Державі з гордою назвою Україна».

А потім звертаючись до батьків, ледь стримуючи сльози командир додав : «Якби я міг, то закрив би собою кожного бійця...»

Загалом за час російської інтервенції, в боях на сході нашої держави загинув 81 десантник з 80 окремої аеромобільної бригади. Тринадцять з них, відповідно до указу Президента України були посмертно нагороджені орденами «Богдана Хмельницького» та «За мужність».

Ще понад 400 мужніх боронителів України отримали поранення. Зараз львівські аеромобілісти хочуть на території частини встановити пам'ятну стелу, де навічно будуть закарбовані імена всіх героїв, які віддали своє життя в битві за незалежність України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ