Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

9 травня у Львові: ветерани покладають квіти, "Свобода" вистежує георгіївські стрічки

Зранку 9 травня у Львові на Пагорб Слави та Марсове поле підходять люди, щоб покласти квіти до могил солдатів Другої світової війни. Станом на ранок людей наразі небагато, переважно старшого віку, міліція слідкує за дотриманням порядку, повідомляють кореспонденти Гал-інфо з місця події.

На Пагорбі Слави стався конфлікт. Старший чоловік прийшов до меморіалу з георгіївською стрічкою. Його обступили "свободівці" і вимагали зняти символ путінської окупації. Чоловік відмовлявся, мотивуючи це тим, що він прийшов покласти квіти, а вимога свободівців – це порушення його конституційних прав.

Врешті депутат Йосиф Ситник таки зняв з чоловіка стрічку і під аплодисменти інших соратників розтоптав її. Депутат заявив, що свободівці будуть тут цілий день і слідкуватимуть, щоб не носили георгіївських стрічок.

Міліція врегулювала конфлікт і провела чоловіка до меморіалу.

На Марсове поле з боку вулиці Мечнікова зранку підходили люди переважно старшого віку, російськомовні,без георгіївських стрічок. Вони клали квіти біля могил солдатів і розходилися. Згодом сюди організовано під’їхала група ветеранів, чоловік 150-200. З ними був священик, який відправив панахиду. Після неї люди пройшли вгору повз могили, покладаючи квіти, потім сіли у автобуси і поїхали на Пагорб Слави.

Трапився також невеликий інцидент: прийшов чоловік років 50 з георгіївською стрічкою, помітив, що його знімає Львівське телебачення, вдарив камеру і втік. Камера не постраждала. Інцидент продовження не отримав. 

Фото - Богдан Пастернак, Сергій Бобра, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ