Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Адміністрація Обами старається не допустити, щоб Україна виглядала союзником Штатів, – Петро Олещук

«Рішення про виділення Україні зброї – це не тільки сама зброя. Це надпотужна геополітична декларація того, що США вважають Україну своїм союзником. А це своєю чергою означає, що вони будуть змушені боротися за Україну до кінця», – написав на своїй сторінці в фейсбуці політолог Петро Олещук.

«Багато хто пише, мовляв, навіщо нам ця летальна зброя від Штатів. Мовляв, навіть якщо рішення й буде ухвалене, то на доставку та навчання українських кадрів піде надто багато часу, якого в нас немає. Що будь-яка зброя сама по собі не вирішує проблем тощо.

Все це так. Але… Рішення про виділення зброї Україні – це не тільки сама зброя. Це надпотужна геополітична декларація. Це декларація того, що США вважають Україну своїм союзником. А це своєю чергою означає, що вони будуть змушені боротися за Україну до кінця. І жодних анексій України не допустять, бо союзників Штати здавати не можуть. Бо здача союзників означатиме крах всього їхнього світоустрою.

Я більше ніж впевнений, що війна в нас закінчиться за пару місяців після ухвалення Штатами рішення про військову допомогу Україні. Вона просто втратить для Путіна сенс. Він не зможе анексувати Україну. Доведеться сідати за стіл переговорів та домовлятися про справді міцний мир.

Якщо проаналізувати характер дій та позиції Штатів у конфлікті, то адміністрація Обами переслідує одну мету. Не допустити того, щоби Україна виглядала союзником США. Пам’ятаєте, як вони провалили під благовидним приводом декларацію про Україну як союзника США?

Їхня позиція є простою. Ми домагаємося миру, але винятково з добрих намірів, а не як допомога союзникові.

Путін це розуміє як те, що в нього ще є шанс захопити Україну, тому повсякчас підвищує ставки.

Тому зброя Штатів – це найперша мета України. Шкода, що недосяжна в найближчій перспективі», – написав Петро Олещук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ