Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Американський есмінець проводить навчання з флагманом військово-морського флоту України

1/3
Американський есмінець проводить навчання з флагманом військово-морського флоту України, - прес-служба посольства США в Україні.

У неділю 11 січня військові флоти США та України провели військово-морські навчання в Чорному морі. У цих навчаннях в морі взяли участь американський ракетний есмінець «Дональд Кук (DDG-75) класу «Арлі Берк» і флагман ВМС України фрегат «Гетьман Сагайдачний». Навчання складалася з низки сценаріїв дій на морі, спрямованих на удосконалення вмінь ВМФ, в тому числі переміщення персоналу з судна на судно, тактичні маневрування, і змодельований асиметричний захист від нападу з залученням польоту на низькій висоті вертольоту з фрегату «Гетьман Сагайдачний».

Участь в цих навчаннях ракетного есмінцю «Дональд Кук» підкреслює тісний взаємозв'язок між військово-морськими силами США і України, а його присутність в Чорному морі демонструє налаштованість Сполучених Штатів до тісної співпраці зі своїми партнерами заради підвищення морської безпеки і стабільності в регіоні. "Обидві сторони отримали цінний досвіт під час сьогоднішніх навчань, які допомогли нам краще зрозуміти дії українського флоту водночас із налагодженням партнерських зв'язків та підвищенням безпеки регіону", зазначив лейтенант Ентоні Мелендес-Діас, помічник офіцера з оперативних питань есмінця «Дональд Кук».



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ