Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

«Андріївський анплагд» від «Львівської хвилі» почули аж у Франції

Радіо «Львівська хвиля» отримало зворушливу подяку за свою волонтерську роботу та чудовий концерт «Андріївський анплагд 2014" від української діаспори, що у Франції. Авторкою листа стала пані Марія, яка є активною слухачкою найпопулярнішої у Львові радіостанції. "Які талановиті ведучі. Вас ніколи не втомлюєшся слухати, а навіть навпаки, коли радіо вимкнене, чогось в хаті не вистачає", - написала пані Марія.

Подаємо листа повністю:

«Добрий день Ірина!

Я навіть собі не уявляю, яку кількість подяк, позитивних емоцій ви, ваші ведучі, інші колеги та взагалі вся ваша хвиля отримала після суботнього концерту.

Я теж його слухала.

Ось тепер вирішила написати вам такого невеличкого листа.

Кілька років тому, приблизно 2-3, мій чоловік вирішив зробити мені подарунок - купив радіо, поставив на кухні і запитав, які хвилі я хтіла б слухати. В цьому радіо, яке працює завдяки WIFI, був і є величезний список всіх існуючих радіостанцій з усього світу. Я зупинилась на 6 українських хвилях, в тому числі і ваша. Маю також українське телебачення, але наше жіноче життя так складається, що ми більшість часу проводимо на кухні, щоб почастувати своїх рідних чимсь смачненьким.

Моєму задоволенню не було межі. Кілька місяців по тому кількість хвиль, які я слухала, зменшилась вдвічі.

А рік тому, коли на Майдані почалися ті перші жахливі, які перейшли в такі важливі для українців події, і коли ваша хвиля перейшла на цілодобову трансляцію, я не слухала нікого, крім вас. Навіть кілька моїх подруг придбали таке саме радіо і налаштувались на вашу хвилю.

Ми, українці, що проживають так далеко від батьківщини, спостерігаємо за подіями в рідній Країні. Саме так, спостерігаємо. Хтось має родичів, хтось має друзів, але думки і погляди дуже різні. Навіть ось тут, ті, що рік тому були гарними друзями, зараз опинились по два різні боки барикад.

Так от сидимо ми тут по своїх хатах, дуже сильно переживаємо за Україну, а як допомогти, ніяк не наважувались.

Я, ваша прихильниця, що постійно слухає вашу хвилю, почула про вашу волонтерську діяльність. Слухала, слухала, продовжувала слухати. І от одного разу була зустріч з волонтерами, які відвозили хлопцям на полігон, здається, 39 шоломів, коли їх солдат було 200. Як зараз пам’ятаю ті слова: «вам не передати погляд та очі тих хлопців, кому не дісталося шолома». В середині мене стався ВЕЛИКИЙ ВИБУХ.

На найближчому зібранні нашої асоціації я поділилася своєю біллю і попросила гроші. Перше питання, яке мені задали: «Ти впевнена, що все піде по призначенню і дійде до тих хлопців, хто іх потребує?» Переконувати було не легко.

А потім написала листа вашому директору.

Коли ми отримали перші фото і пізніше Максим з Яворівського полігона (якому передали пристрій нічного бачення) подзвонив і подякував, сумніви розвіялись у всіх.

Ваша «Львівська хвиля» дуже цікава, різноманітна, турботлива радіостанція для всіх людей. Які талановиті ведучі. Вас ніколи не втомлюєшся слухати, а навіть навпаки, коли радіо вимкнене, чогось в хаті не вистачає. На Андрія ваш концерт дуже голосно лунав в моєму домі, я і не тільки я отримали велике задоволення.

Я хочу подякувати всій хвилі за таку якісну працю. Особисто вам, Ірина , що надали нам можливість допомогти рідній Країні в цей тяжкий час.

СЛАВА УКРАЇНІ!»

Нагадаємо, у суботу, 13 грудня, «Львівська хвиля» провела традиційний “Андріївський анплагд”. Цьогоріч на “Андріївський анплагд” завітали “Пікардійська терція”, “Антитіла”, Наталка Карпа, “Скрябін” та “Патриція”. В прямому ефірі цілий вечір звучали найкращі композиції гуртів. Легендарна “Пікардійська терція” розпочала з пісні на слова Василя Симоненка “Ти знаєш, що ти людина”? Музиканти розігріваються, ведучі створюють для слухачів максимально домашню атмосферу, присутні на концерті починають танцювати та підспівувати. Слухачі відчувають усе це, просто увімкнувши “Львівську хвилю”.

 

Після “Пікардійської терції” на сцені з'явилися хлопці з гурту “Антитіла”. Правильно сказав ведучий анплагду Влодко Лучишин: “Хлопці з “Антитіл” за цей рік стали для радіостанції навіть більше, аніж братами”. Вокаліст Тарас Тополя і клавішник Сергій Вусик з моменту початку бойових дій на Донбасі зібрали вже більше п'яти мільйонів гривень для українських військових. Два з них зібрали слухачі “Львівської хвилі”, завдяки марафону “Врятуй життя солдату за 280 гривень”, що влаштували ведучі радіостанції. Навіть не хочеться думати про те, скільки б життів ми втратили на цій війні, якби не хлопці з гурту “Антитіла”.

Згодом на сцені “Копальні кави” виступала вже улюблена для львів'ян Наталка Карпа, а одразу після неї з пісні “То є Львів” розпочав свій виступ Андрій Кузьменко, або ж Кузьма з гуртом “Скрябін”. Сказати те, що зал вибухнув — не сказати нічого. Напевно те ж відбувалося і зі слухачами радіостанції. Апогеєм виступу “Скрябіна” стали цензуровані коломийки, які Кузьма заспівав ексклюзивно для слухачів “Львівської хвилі”. Андрій до слова, ще минулого року став автором першої частини “Казок під подушку” проте приїхати тоді не зміг. Натомість цього року він реабілітувався по повній. Навряд чи багато людей може сказати таке: “Слухав концерт. Натанцювався так, що...”. Адже більшість людей концерти дивляться. “Андріївський анплагд” доводить протилежне, адже головне це настрій та самовіддача музиканті. А тут вони присутні.

Завершував «Андріївський анплагд» 2014 Остап Панчишин і його гурт «Патриція». Створений відносно нещодавно він вже полюбився львів’янам. Що цікаво, на барабанах під час цього концерту в «Патриції» грав учасник гурту «Антитіла» Денис Швець. Тому можна сказати сміливо, що відтепер «Андріївський анплагд» став майданчиком для творчих експериментів. Після завершення прямого ефіру учасники ще довго не розходилися, і лише «Скрябін» був вимушений швидко їхати до Києва. Підсумовуючи можна сказати на всі 100% - слухачі отримали від анплагду все й одразу, вечір був по-справжньому добрим і слухачам не довелося навіть підійматися з канапи, аби випити другої кави. Енергетика заходу була настільки потужною, що принаймні організатори та учасники в той вечір ще довго не могли заснути.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ