Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Асфальтовий завод на вул. Навроцького отруює життя мешканців

Мешканці мікрорайону поблизу 8 міської лікарні обурені діяльністю асфальтного заводу за адресою вул. Навроцького,4. Підприємство забруднює повітря і засмічує довколишні території. Про це йдеться в листі, надісланому на електронну адресу Гал-інфо від однієї з мешканок.

Подаємо лист повністю:

«За згаданою вище адресою (Навроцького,4 – ред.)  здійснюється виробництво асфальту, що, відповідно, тягне за собою викиди в атмосферне повітря та засмічення довколишніх територій. При цьому розміщення виробничого об'єкта такого характеру в безпосередній близькості до житлових та громадських споруд (в зоні одного кілометра є гуртожиток, комунальна 8-ма міська клінічна лікарня, Львівське вище професійно-політехнічне училище) прямо суперечить вимогам Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів. У зв'язку з діяльністю товариства, у повітрі часто відчувається їдкий та неприємний запах, на будівлі та території гуртожитку осідає пилюка, яка разом з димом, та кіптявою виходить з труби приміщення на вулиці Навроцького,4. Якщо хтось хоче провітрити кімнату у гуртожитку, то відходи виробництва потрапляють  до  житлових приміщень, забруднюючи їх та завдаючи шкоди здоров'ю мешканців. Різкий неприємний запах та пилюка у повітрі викликає головні болі, спричиняє сухість слизових оболонок та утруднює дихання. беручи до уваги той факт, що у гуртожитку проживає багато родин, серед яких є діти різного віку, а також особи похилого віку, така ситуація, є недопустимою.

За інформацією, наявною в мережі Інтернет, свою діяльність з виробництва асфальту за згаданою вище адресою здійснюють  декілька товариств, зокрема, ТОВ «КОМПАНІЯ БІМ-1». (Назву ще одного підприємства ми вилучили з цієї статті, оскільки його представники запевнили Гал-інфо, що вони тільки купують асфальт і немають жодного стосунку до виробництва асфальту). Обидва підприємства здійснюють свою діяльність за однією адресою,  мають однаковий характер діяльності, обидва підприємства мають також однаковий контактний номер телефону.

​При цьому, з​а інформацією, наданою ​Д​епартаментом екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації на запит народного депутата України Мацоли Р.М., дозволу на здійснення викидів в атмосферне повітря, а також дозволу в частині  поводження з відходами таким підприємствам не надавалось. Дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами за адресою м. Львів, вул. Навроцького, 4, видавався лише приватному підприємству «Мірт». Згідно з даними, що отримані на сайті Державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр» та інформації, що міститься в Єдиному державному реєстрі судових рішень, Приватне підприємство «Мірт» (код ЄДРПОУ 22396799 ) станом на сьогодні визнано банкрутом та щодо нього відкрито ліквідаційну процедуру, що виключає можливість здійснення цим підприємством господарської діяльності з виробництва асфальту на згаданою вище адресою.

Жителі гуртожитку, за адресою вул. Зелена, 208​ станом на сьогодні вже звернулись до депутатів місцевої ради та народного депутата України з проханням допомогти у вирішенні ситуації. Питання розглядалося ​ на сесії Львівської міської ради ​ за результатами чого депутатом ЛМР  Гірняком В. направлено депутатський запит міському голові з проханням  вжити усіх можливих заходів щодо негайного вирішення вказаної вище проблеми, перевірки законності діяльності з виробництва асфальту за адресою Навроцького,4. Мешканцями також подано заяву до прокуратури міста Львова про вчинення кримінальних правопорушень проти довкілля​, відомості про порушення  внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ