Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Борислав живе без води. Люди принесли порожні пляшки під Львівську ОДА. Фото

1/2
Сьогодні, 18 травня, близько двох десятків мешканців Борислава прийшли під стіни Львівської ОДА з вимогою відновити водопостачання, адже через постійні відключення води люди змушені пити технічну воду, яка непридатна для споживання.

Пікетувальники вимагали від влади припинити терор проти громади Борислава.

Як розповіли присутні на пікеті, ЛКП «Бориславводоканал» відключили від електропостачання, а від цього страждає громада міста.

Кілька сотень мешканців підписали звернення до голови Львівської ОДА з вимогою забезпечити надходження субвенцій на погашення заборгованості різниці тарифів з послуг водопостачання та водовідведення.

Також люди вимагають сприяння наданню допомоги ЛКП «Бориславводоканал» для виявлення несанкціонованих врізок у мережі водопостачання Бориславу та Східниці.

Забезпечити контроль розслідування кримінального проводження щодо несанкціонованого демонтажу водогонів у Бориславі та Дрогобицькому районі.

Люди кажуть, що вода у Бориславі з’являється періодично. Однак, систематично відключається від енергопостачання водонасосна станція. Останній час у Бориславі три тижні не було води у зв’язку із аварією. Люди вже 20 років живуть без гарячої води. Холодна може бути дві години вдень, але графіки подачі постійно порушують. Основна проблема – це заборгованість перед "Львівобленерго".

Пікетувальники скаржаться, що специфіка міста у тому, що вода з криниць не придатна для пиття, адже в місті видобувають нафту. Воду з криниці можна використовувати як технічну, але люди її мусять пити, бо не мають іншого виходу. До джерел стоять черги, але ніхто не робив аналіз води із цих джерел.

Люди просять не лишати їх сам-на-сам із цією проблемою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ