Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Чемпіонат України з дріфтингу 2016: сезон розпочали гучно

5-го червня у Львові на майданчику «Арена Львів» відбувся перший етап Belshina Drift Championship of Ukraine 2016 – офіційних змагань з дріфтингу, що проходять під егідою ФАУ. Про це йдеться у пост-релізі.

Перший баттл нового сезону зібрав 28 учасників з різних міст України – Києва, Одеси, Харкова, Вінниці та гостинного Львову. Відомі за минулими чемпіонатами дрифтери повністю перебудували свої бойові машини у відповідності з вимогами автомобільної федерації та додали їм ще більше потужності і зовнішнього лиску. Поряд з визнаними європейськими змаганнями майстрами цього року випробували спортивну долю й амбітні новачки на нещодавно підготовлених дріфт-карах.

Після тренувань та кваліфікації під пекучим сонцем, небесна канцелярія прикрасила урочисту церемонію відкриття Чемпіонату неочікуваною зливою. Та ані залита дощем апаратура, ані поламана вітром сцена не заважила дійству наповнити трибуни оплесками. Трюки стант-райдерів у воді та сеанс аквадріфту розрадили вболівальників, а швидка на реакцію команда організаторів VFDD оперативно відновила пошкоджену стихією інфраструктуру.

Всупереч погоді глядачі зберігали піднесений настрій – на них чекала фан-сесія з фаворитами сезону. Автографи на календарях та фотографії залишились на згадку у багатьох вболівальників. Остаточно відчути себе частиною чемпіонату можна було придбавши одяг з символікою змагань.

Після параду пілотів із першими променями сонця розпочалися парні заїзди ТОП-16 по системі Double Elimination (олімпійська система змагань з вибуттям після двох поразок).  Не зважаючи на складну сітку заїздів та велику кількість пілотів, чемпіонат вклався у таймінг. Тут відповідально і професійно спрацював новий склад суддів – Денис Радіончік (Білоруссія), Юрій Новіков (Білоруссія), Максим Шерстюк (Україна), які оперативно визначали переможців та приймали суддівські рішення. Динамічності спортивної частини змагань сприяла і команда маршалів, що чітко відпрацьовували аварії, креші тощо.

Все це свідчить, що організаційний рівень змагань зростає з кожним роком, як і зростає рівень підготовки пілотів. Тож глядачі отримали гарну змогу побачити багато видовищного близького дріфтингу та диму з-під коліс. Боротьба було жорсткою та яскравою, але на подіум піднялися, як водиться, тільки троє спортсменів: Дмитро Іллюк (1 місце), Микита Лук’янов (2 місце), Олександр Гринчук (3 місце).

Під час церемонії нагородження, де пілотам вручали почесні кубки під бризки шампанського, вперше в історії дріфтингу організатори Belshina Drift Championship of Ukraine 2016 оголосили майстрів та кандидатів у майстри спорту за результатами минулого року. Звання майстрів спорту отримали Олексій Головня та Дмитро Іллюк, кандидатами у майстри спорту стали Денис Шамін, В’ячеслав Боровицький, Руслан Езеров, Олександр Косогов.

«Ми бачимо, що український дріфт стає дедалі потужніше, видовищніше, яскравіше. З’являються нові пілоти, покращують вміння досвідчені спортсмени. Сьогодні ми вперше присвоїли пілотам спортивні звання та розряди, сподіваємося за результатами 2016 року у нас з’явиться іще більше майстрів та кандидатів у майстри спорту» – коментує нагородження голова комітету ФАУ з дріфтингу та організатор чемпіонату Андрій Гальчинський.

Наразі спортсмени та організатори готуються до наступних змагань, що відбудуться у Вінниці, Одесі та Києві. Сподіваємось, що вже 3 липня у Вінниці другий етап Belshina Drift Championship of Ukraine 2016 принесе фанатам дріфтингу іще більше задоволення від яскравого видовища та запеклої спортивної боротьби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ