Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Чемпіонку світу з шахів Марію Музичук зустріли у Львові. Фото

Чемпіонка світу з шахів Марія Музичук щойно прилетіла до Львова. Як повідомив кореспондент Гал-інфо з Львівського аеропорту, Марічку зустрічали більше як сотня людей з квітами і радісними вигуками.

В аеропорту також було безліч журналістів, чемпіонка не встигала відповідати на запитання.

Марічка Музичук зізналася, що не чекала такої зустрічі, і подякувала львів’янам за теплий прийом.

Вона також розповіла, що дуже рада своїй перемозі, особливо приємно було здолати у фіналі росіянку.

 Чемпіонка світу зауважила, що турнір пройшов на високому рівні. Жодного упередження чи образ у свій бік вона не відчула.

Поділилася шахова королева і планами на майбутнє: спершу добре виспатися, а тоді - готуватися до командного чемпіонату світу з шахів у Китаї.

Нагадаємо, у неділю, 5 квітня, майстер міжнародного класу Марія Музичук стала 15-ю чемпіонкою світу з шахів на турнірі, що відбувся в Сочі.

Фінальну зустріч з чотирьох партій із росіянкою Наталією Погоніною 22-річна вихованка Стрийської шахової школи Марія Музичук завершила з рахунком 2,5:1,5 (+1-0=3).

Шлях до перемоги не був легким. Першу партію шахістки завершили внічию. У другій перемогла українка. У третій і четвертій зустрічі суперниці розійшлися нічийним результатом.

Таким чином Марія Музичук стала другою шахісткою за часів Незалежності України, якій вдавалося перемогти на чемпіонаті світу. У 2012 році шахову корону здобула Ганна Ушеніна.

Довідка.

Марія Олегівна Музичук народилася 21 вересня 1992 року у м. Стрий Львівської області. Міжнародний гросмейстер (2007 р.), міжнародний майстер (2008). Рейтинг Марії Музичук станом на квітень 2015 року – 2526 (12-те місце у світі, 2-ге в Україні серед шахісток). Дворазова чемпіонка України 2012 та 2013 років. Призерка та переможниця багатьох юніорських, юнацьких і дорослих змагань. У складі жіночої збірної України чемпіонка світу 2013-го року та чемпіонка Європи 2013-го року, бронзовий призер шахових олімпіад 2012, 2014 років у командних змаганнях.

Чемпіонка світу серед жінок 2015 року.

Фото - Богдан Пастернак.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ