Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Через ГО "Самопоміч" Франківський район Львова може залишитись без бібліотеки

В зв’язку з закінчення договору оренди на нежитлові приміщення Філія №25 Централізованої бібліотечної системи для дорослих у Львові звернулась до керівництва міста з проханням забезпечити її відповідними приміщеннями в тому ж районі для забезпечення повноцінного функціонування. В своєму звернені працівники та читачі бібліотеки зазначили, що в їх районі розташована бібліотека для дітей площею 1000 квадратних метрів, котра може вмістити їх філію. Натомість Львівська міська рада відмовила їм у цих приміщеннях, адже на них претендує ГО "Самопоміч".

На сьогодні, Філія №25 Централізованої бібліотечної системи для дорослих у Львові розташована в приміщеннях Львівської спеціалізованої школи "Надія", за адресою  вул. Наукова 60. Загалом бібліотека та її книжкові фонди займають 186,5 метрів квадратних.

У зв’язку з закінченням договору оренди, а також з потребою школи в використані даних приміщень для навчально-виховного процесу, керівництво школи звернулось до Львівської міської ради з проханням забезпечити вивільнення даних приміщень.

Також до керівництва міста звернулись працівники бібліотеки та її читачі. В своєму звернені вони докладно описали ситуацію що склалась, та від імені трьох тисяч читачів бібліотеки просили надати філії №25 приміщення для бібліотеки, та не допустити її знищення. В листі також зазначено, що відповідна площа, для розміщення бібліотеки знаходиться за адресою вул. Симоненка 10, та належить Дитячій бібліотеці №19.

Однак, з документів, котрі редакції Гал-Інфо надала депутат міської ради, член постійної комісії комунального майна та власності Ірина Шалаковська, бібліотеці відмовили в надані цих приміщень у користування. "Міська рада навіть не розглядає можливість надати приміщення на вулиці Симоненка для бібліотеки. Так в листі від 11 квітня 2014 року йдеться про те, що за цією адресою проводять свої зустрічі активісти центру спілкування для людей літнього віку від ГО "Самопоміч". Цей лист за підписом Ірини Подоляк, члена партії "Самопоміч", котра на той час очолювала управління культури ЛМР", - розповіла журналісту Гал-Інфо Ірина Шалаковська.

Натомість бібліотеці запропонували приміщення площею в 80 кв.м. за адресою Стрийська, 79. "В першу чергу це приміщення значно менше, ніж площа котра потрібна філії №25 дорослої бібліотеки аби розмістити власні книжкові фонди. До того ж це приміщення знаходиться в іншому районі. Читачам буде важко користуватись цією бібліотекою, якщо вона переїде так далеко", - зазначила Ірина Шалаковська.

Також вона висловила побоювання, що в подальшому бібліотека зможе потрапити під так звану оптимізацію. "Якщо бібліотека після переїзду в інший район не буде користуватись популярністю, вона може потрапити під оптимізацію, і буде повністю знищена", - наголосила депутат міської ради.

Документи та листи звернення, що стосуються даної проблеми, надані редакції ІА "Гал-Інфо" членами депутатської постійної комісії Комунального майна та власності Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ