Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Через пожежу в Російському культурному центрі у Львові постраждала бібліотека. Фото

Учора, 4 травня, у Львові на горищі Російського культурного центру, що на вул. Короленка, спалахнула пожежа. Це сталося приблизно о 6 год. ранку. Сьогодні, 5 травня, працівники розбирають наслідки пожежі. Через вогонь провалився дах, постраждала бібліотека.

Працівники Російського культурного центру кажуть, що за фактом пожежі триває досудове розслідування, тому коментувати нічого не хочуть.

Додамо, що найвірогіднішою причиною загорання  експерти, які працювали на місці події, назвали замикання електропроводки. Остаточну відповідь дасть слідство.

Оскільки пожежа сталася о 6 годині ранку, то в приміщенні нікого не було. Також працівники Центру повідомили, що на травневі свята у них були вихідні і у приміщення ніхто не приходив.

Внаслідок пожежі постраждало горище та дах, впало перекриття в приміщенні бібліотеки, водою залито книги.

Як розповів в коментарі Гал-інфо лідер скаутськго об'єднання "Галицька Русь" Кирило Арбатов, останні місяці через події в країні Російський культурний центр не проводив жодних заходів.

«Доведеться робити ремонт, відновлювати дах, зараз його накривають брезентом, щоб захиститися від дощу. Прикро, що втрачено бібліотеку, яку громада збирала 20 років. Це російська, українська та радянська класика, навчальна література, історична та дитяча література», - сказав Арбатов.

Кількість книг, за словами працівників Центру, налічує 8 тис томів.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, у Російському культурному центрі у Львові трапилась пожежа. Попередня причина пожежі - замикання електричної проводки.

Додамо, що вже багато років поспіль представники Російського культурного центру нарікали на те, що не можуть знайти гроші на ремонт будівлі Центру, стан якої досить поганий.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ