Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Червоноградські шахтарі пікетували Львівську ОДА

Сьогоднів, 29 грудня, проблизно 40 шахтарів пікетували Львівську ОДА. Вони вимагали виплати заборговану зарплату за листопад. Окрім того, голови профспілкових організацій гірників вимагають переглянути бюджет на наступний рік та виділити кошти на розвиток вугільної промисловості.

"Шахтарі вимагають внести поправки до закону про державний бюджет України на 2015 рік шляхом введення в нього державної програми підтримки вуглевидобувних підприємств. Також ми просимо сприяти отриманню коштів за уже виготовлену та неоплачену продукцію", - зазначив Олег Турчин, голова Львівської територіальної профспілки Гірників України.

За словами пікетувальників держава заборгувала заробітну плату за листопад та грудень цього року. "В випадку, якщо наші вимоги не виконають, можуть виникнути некеровані акції протесту", - додав Олег Турчин.

До пікетувальників вийшов Юрій Турянський, котрий іще донедавна очолював Львівську ОДА. Він запевнив пікетувальників, що виплати по заробітній платі відбудуться найближчим часом. "Питання виплати заробітної плати на особистому контролі глави нашої адміністрації. Вже в п'ятницю надійшли 9 млн. гривень для виплати заборгованості", зазначив Юрій Турянський.

Також він наголосив на тому, що влада докладе максимум зусиль для збереження робочих місць.

Після виступу Юрія Турянського голів профспілкових осередків запросили на перемовини до Львівської ОДА.

Також слід зазначити, що Юрій Турянський, котрий донедавна обіймав посаду голови Львівської ОДА, представився пікетувальникам першим заступником голови Львівської ОДА. Раніше повідомлялось, що після призначення Олега Синютки губернатором Львівщини, Юрій Турянський претендує на посаду першого заступника.

фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ