Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Дев'ятий молодіжний фестиваль "Зашків – Земля Героїв" завершився

Дев'ятий фестиваль "Зашків – Земля Героїв", що пройшов 12-14 червня, зібрав понад п’ять тисяч глядачів. Фестиваль об’єднав активну, спортивну, інтелектуальну молодь у мальовничому куточку Львівщини - селі Зашкові Жовківського району.

Інтелектуальна локація, котра стала нововведенням "Зашкова" і зібрала значну кількість відвідувачів. Вони мали змогу послухати відомих спікерів та поставити  їм свої запитання. Спікери донесли  до слухачів позитивний та оптимістичний підхід до розуміння минулого та майбутнього. Це спроба самоусвідомлення і самовдосконалення на патріотичній основі.

Військові навчання, організовані Академією Сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного, зібрали довкола себе надзвичайно багато зацікавлених учасників фестивалю. Професійні військові експерти розповідали молоді, як виявляти та знешкоджувати вибухонебезпечні об’єкти, надавати першу медичну допомогу собі й оточуючим, про  різновиди сучасної стрілецької зброї а також про основниі тактичні та стратегічні правилам ведення бою в умовах міста. Цікавинкою були практичні навчання із рукопашного бою, де кожен міг випробувати себе і свою силову міць.

Як зазначив співорганізатор фестивалю Роман Брезіцький: «Фестиваль втілив свою основну ідею – ми максимально відійшли від розважальної мети та перемістили акцент на розвиток інтелекту як основу розбудови громадянського суспільства та фізичного виховання молоді».

Пісенна програма фестивалю була наповнена драйвом, енергією та патріотизмом. У п’ятницю на сцені «Зашкова» відбувся акустичний вечір пам’яті «Скрябіна», що зібрав близько тисячі молодих людей, куди також завітали батьки вокаліста гурту «Скрябін». Заспівавши його пісень, гурти та учасники фестивалю вкотре довели, що українська пісня є популярною, а  Андрій Кузьменко завжди живий у своїх піснях.

У суботу сцену запалювали «Хмародери», «Широкий Лан» та «Шосте чуття». Хедлайнери фестивалю, гурт «Кому Вниз» втішили публіку  та своєю творчістю змусили відчути глибину українського духу.

Наступного року організатори планують провести десятий ювілейний фестиваль, який буде ширшим за змістом та географією.

Фото - прес-служба фестивалю Зашків

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ