Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ділянку на Під Голоском передбачено під житловий квартал, там не може бути приватного будинку, - ЛМР

Ділянка на вул. Під Голоском, яку сесія безкоштовно виділила громадянці для будівництва індивідуального житлового будинку, за законом, повинна бути реалізована на аукціоні. В Майбутньому цей район запланований під багатоповерхову забудову. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Ухвалою міськради від 10.07.2014 громадянці Лужецькій Ю.В. погоджено місце розташування земельної ділянки та надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення ділянки, площею 0,0700 га, на вул. Під Голоском у власність – для будівництва та обслуговування індивідуального житлового будинку. Відповідно до поданого проекту землеустрою, було підготовлено проект ухвали «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення та надання земельної ділянки». Депутати проголосували ухвалу на сесії міськради, однак міський голова зупинив її дію та скерував на повторний розгляд. У результаті повторного голосування, вето подолано не було.

«З метою забезпечення ефективного використання земельного фонду міста, залучення додаткових коштів до бюджету розвитку Львова для реалізації програм соціально-економічного та культурного розвитку, вважаю за доцільне реалізувати вказану земельну ділянку на конкурсних засадах», – зазначає міський голова Львова Андрій Садовий.

Вказана земельна ділянка є вільною від забудови та, відповідно до довідки Управління Держкомзему у Львові, відноситься до земель, що не надані у власність або користування. За словами заступника начальника юридичного управління ЛМР Дмитра Пеція, надання такої ділянки, згідно із Земельним Кодексом України, здійснюється лише у конкурсний спосіб.

Як додав голова Шевченківської РА Олександр Удовенко, райадміністрація також рекомендує включити земельну ділянку на вул. Під Голоском до переліку таких, які призначені для продажу у власність або для права оренди на земельних торгах.

До того ж, ще одна проблема полягає в тому, що у цьому районі передбачено багатоповерхову забудову, – відзначає Сергій Коровайник, начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин. Мовляв, якщо її буде запроектовано тут, то та індивідуальна забудова, за яку проголосували, буде заважати розвитку території. За словами Дмитра Пеція, такі речі прописано і в чинному законодавстві.

«Законодавство України передбачає дотримання певних процедур при виділенні земельних ділянок заявникам. У даному випадку, ми розуміємо, що це дуже перспективна для міста територія. І Львів, з метою повноцінного розвитку, повинен планувати свою діяльність.

Тут заплановано розташування території для багатоквартирних житлових будинків. І оскільки ця земельна ділянка, яка була винесена на розгляд сесії, буде перешкоджати розвитку громади, то не може бути залежності сотень осіб від інтересів однієї. Тому, відповідно, ми повинні прийняти зважене рішення щодо цього питання згідно із законодавством, і здійснювати надання земельних ділянок відповідно до генплану розвитку міста. Тож потрібно ще раз переглянути підхід до цього питання, і забезпечити його розгляд відповідно до чинного законодавства України», – зазначив Дмитро Пецій.

«Вето було накладено для забезпечення потреб розвитку міста. Зараз ми опрацьовуємо цей район, і, швидше за все, його буде зарезервовано для реалізації ділянок на конкурсній основі», – додав Сергій Коровайник.

Нагадаємо, упродовж року в місті відбулись 2 земельні аукціони, на яких було продано 3 земельні ділянки, внаслідок чого до міського бюджету надійшло близько 11 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ