Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

До 99-річчя подвигу Героїв Крут відбулися заходи на Личаківському кладовищі

Сьогодні, 29 січня, у Львові відзначили 99-у річницю подвигу Героїв Крут. Зокрема, урочисті заходи відбулися на Личаківському кладовищі. Представники влади та громадськості поклали квіти до могил учасників бою під Крутами І. Лоського та А. Лазаренка. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради

Опісля відбулася поминальна молитва за полеглими у цьому бою та урочисте проходження студентів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.

Участь в заходах взяли голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, перший заступник голови ЛОДА Ростислав Замлинський, духовенство, громадськість.

«Рівно 99 років тому молоді хлопці не побоятися стати на захист  своєї Батьківщини. У бою сили були геть не рівні, та сміливості не бракувало жодному з них. Без належного спорядження, військової підготовки тоді кілька сотням студентів-гімназистів вдалося на деякий час зупинити наступ на Київ військ Муравйова. Пам'ять про Героїв повинна жити вічно. Ба завдяки їм маємо нашу Україну! », – зазначив Олександр Ганущин.

Також цього дня у парку "На валах" усі охочі могли переглянути театралізоване військово-історичне дійство "Бій за станцію Крути".

Опісля у ліцеї імені Героїв Крут відбудеться  вечір-реквієм з нагоди вшанування подвигу Героїв.

Нагадаємо, що сьогодні, 29 січня, в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – 99 років тому молоді захисники щойно посталої Української Народної Республіки власною кров'ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху.​

Фото прес-служби Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ