Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

До двох тисяч львів’ян знову вийшли на вулицю через Податковий кодекс

Сьогодні, 15 листопада, львівські підприємці знову вийшли на вулицю, протестуючи проти прийняття Податкового кодексу.

Протестувальники вийшли на майдан перед пам’ятником Шевченкові з гаслами «Геть Кодекс Азарова-Тігіпка», «Чесному бізнесу-чесні податки», «Податковий кодекс Азарова – вінок на могилу малого бізнесу», «Ми за чесні податки».

Після представників підприємницьких організацій, які закликали єднатися довкола вимоги скасувати Податковий кодекс і не йти на жодні компроміси з владою, яка пропонує вносити поправки, перед мітингувальниками виступила голова Асоціації самоврядних ринків України Віра Чванова. Вона запропонувала вислухати представників ВО «Свобода», які отримала більшість у Львівській міській та обласній радах. Втім, її пропозицію, з ініціативи організаторів мітингу, зустріли криками «Ганьба!».

Приватний підприємець Віталій Богданов у своєму виступі закликав соратників «не вимазуватися у партійні кольори», бо жодна з партій не має нічого спільного з цілями малих підприємців. «Політики не знають, скільки людей з новим кодексом опиниться без роботи. Скільки з нас буде оббивати пороги бірж праці», – додав він.

Голова ГО «Я- львів’янин» Андрій Антонищак натомість закликав до єдності, адже протестувальники нічого не доможуться, якщо кричатимуть «Ганьба!» одне одному.

У акції взяли участь від півтори до двох тисяч підприємців, які представляли всі найбільші ринки Львова – Краківський, Галицьке перехрестя, Південний, Привокзальний, Левандівський, Добробут, Новий тощо. До них приєдналися члени асоціації вільних профспілок автотранспортників України, підприємці з районів Львівщини.

Сьогодні ввечері львівські підприємці вирушать до Києва, аби завтра, 16 листопада, приєднатися до акції протесту під Верховною радою. Планується, що столиці приїдуть 500 представників Львівщини.

Нагадаємо, завтра, 16 листопада, на засідання Верховної ради України депутати мають розглянути проект Податкового кодексу у другому читанні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ