Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

До зали Львівської міськради з боєм увірвалися родичі учасників АТО: кажуть, що їх побила міліція

1/3
Сьогодні, 19 березня, родичі учасників АТО увірвалися з боєм до сесійної зали. На вході їх не пропускала охорона. Після того, як жінки таки пробилися до сесійної зали, вони заявили, що міліція не хотіла їх пропускати, побила та поштовхала. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Перед депутатами виступила сестра учасника АТО, який вже 10 місяців воює на Донбасі Леся Томашвілі.

"Ми є Обласна спілка соціального захисту прав учасників АТО і загиблих. Ми вимагаємо, щоб виконали указ Порошенка про земельні ділянки. Нам кажуть, що землі нема. Земля є!  Але якщо ми все ж таки йдемо на поступки, розуміючи, що землі обмаль, то нехай і до нас дослухаються щодо будівництва будинку. Ви не нам виділили землю, а собі. Пане Садовий, ви собі виділили ділянку на вул Під Голоском! Ми не знали, що "Рембуд" у підпорядкуванні Садового. Якщо не вистачить державних грошей на будівництво, то що буде далі? Кажуть, що нас підбурюють депутати, але це не правда. Ми ходимо за Садовим коридорами. Ми просили його: "Дайте нам гарантії, що цей будинок буде для учасник АТО". Знаєте яка відповідь була? "Прокурор гарантії дасть". Я за ці слова відповідаю. Вийшло так, що хлопці воюють там, а ми воюємо тут?", - сказала Леся Томашвілі.

Відповідно родичі учасників АТО просять відкласти питання щобо будівництва будинку для учасників АТО на доопрацювання. "Щоб ми бачили чесність та прозорість. Щоб Садовий взяв на себе зобов'язання", - сказала жінка. 

Андрій Садовий сказав: "Вранці ми отримали офіційне звернення з проханням перенести це питання. Я думаю, що ми це зробимо. Наш намір однозначний - збудувати житло для учасників АТО". Він також звернув увагу представника прокурора в сесійній залі, щоб прокуратура розібралася із свавіллям правоохоронців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ