Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Доручення готувати позов до суду про заборону львівського Євромайдану дав Матолич, - депутат

1/2
Депутат Львівської обласної ради Ярослав Мудрий повідомив, що знає справжнього галицького хруня, який дав доручення готувати позов до суду про заборону львівського Євромайдану. Ним депутат вважає першого заступника голови Львівської ОДА Богдана Матолича. Про це депутат повідомив у відповідному зверненні до ЗМІ.

Зокрема, у зверненні сказано: "Посилаючись на наявні у нього документи, депутат доводить, що саме цей чиновник хотів "очорнити добре ім'я справжнього патріота, зачинателя і учасника всіх перших революційних мітингів 80-х років у Львові, депутата першого демократичного скликання у Львові, висококваліфікованого фахівця у галузі охорони культурної спадщини, який брав активну участь в останні роки у підготовці до внесення українських церков до спадщини ЮНЕСКО". Йдеться про Андрія Левика, який працював і працює "фахівцем у розбудові сфери охорони культурної спадщини Львівщини, дуже багато зробив для встановлення пам"ятних знаків справжніх борців за волю України". "Не дамо очорнити добре ім"я фахівця і патріота", - закликає Мудрий, відстоюючи Андрія Левика,  водночас критикуючи Матолича за його спробу відмовитися від своїх дій.

Як стало відомо депутату, 25.11.2013 начальником відділу охорони культурної спадщини А. Левиком було подано заяву про повернення виконавчого документа щодо прийнятого судового рішення про заборону масових заходів у Львові до 29 листопада 2013 року.

Як зазначає депутат, перед тим ще 23.11.2013 року А.Левик подав власноруч написане пояснення голові Львівської ОДА Олегові Салу про змушування його до неправомірних дій. Як пояснив Левик, саме від Матолича він отримав доручення про підготовку матеріалів щодо обмеження проведення масових заходів у межах історичного центру. Таким чином, як пояснив Левик, за час його відсутності (у цей час він був у Олеську), технічна довідка, підготовлена працівниками відділу,  була перекваліфікована у позовну заяву до суду. І потім підписаний Левиком документ, потрапивши до суду, набув політичного змісту. А розібравшись у ситуації, Левик вирішив відкликати виконавче провадження".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ