Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

«Герої дякують». У Львові десантники співали пісень і пригощали кашею, дякуючи за підтримку

Фото організаторів.
Фото організаторів.
Фото організаторів.
Фото організаторів.
Фото організаторів.
Фото організаторів.
Фото організаторів.
Фото організаторів.
Фото організаторів.
Фото організаторів.
Фото організаторів.
Фото організаторів.
1/6
Учора, 29 травня, у Львові в мікрорайоні Сихів військові АТО, учасники бойових дій разом із волонтерами провели черговий концерт просто неба. У такий спосіб бійці подякували львів’янам за підтримку, яку вони відчували на фронті.

Захід організували ГО «Союз Ветеранів Десанту» та «Народна Самооборона» Львівщини.

Під час концерту бійці та волонтери співали як відомі композиції, так і авторські пісні про війну та АТО. Загалом на концерт прийшло більше сотні львів’ян, які зі сльозами на очах слухали пісні у виконанні фронтовиків. Бійці спілкувалися з людьми і розповідали свої історії про життя на фронті і повернення додому.

До концерту долучилася і відома львівська співачка та волонтерка Софія Федина.

Голова ГО «Союзу Ветеранів Десанту» Сергій Сень розповів, що метою таких концертів є висловлення глибокої вдячності людям, які підтримували і підтримують бійців на фронті.

«Ми щиро вдячні людям, які приходять на наші концерти. Це те найменше, що ми можемо зробити для них. Часом навіть найменша дрібниця – солодощі чи листи дітей, там на фронті давали нам новий поштовх і ставали справжнім подихом свіжого повітря. Нам приємно, що на наші концерти щоразу більше приходить і слухачів і професійних виконавців, яким ми також дуже вдячні», - сказав Сергій Сень.

Він також додав, що під час концерту вдалося зібрати 5 357 грн. для закупівля медичного тренажера для десантників з 80-ки. Його орієнтовна вартість – 36 000 грн. Призначення такого тренажера – навчити бійців надавати першу домедичну допомогу на полі бою.

«Ми чудово розуміємо, що кожна секунда на полі бою для пораненого – це шанс на життя, а від так і розуміємо, як важливо навчити бійців, які вирушатимуть на фронт вірно надавати домедичну допомогу, щоб врятувати життя бойового побратима», - сказав Сергій Сень.

Керівник «Народної Самооборони» Львівщини Валерій Веремчук своєю чергою зазначив: «Такі зустрічі людей з військовими є дуже потрібні. На них ми чуємо правдиву історію війни, розуміємо якою вона є. Окрім цього, приємно бачити на таких заходах сім’ї наших бійців. Ми маємо дякувати кожному українському захисникові, кожній його родині, за мирне небо. Слава Героям», – каже.

Окрім того, гостей концерту та усіх бажаючих десантники частували солдатською кашею.

Додамо, що ГО «Союз Ветеранів Десанту» спільно із волонтерами «Народної Самооборони» вже провели раніше концерти у Шевченківському районі та у центрі Львова. Наступний концерт десантники планують провести вже на наступних вихідних в Залізничному районі міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ