Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Громадські активісти в форматі «динамічної мережі» мізкували, як врятувати майно Львова від грабунку і руйнування

25 лютого у Львові громадські активісти в форматі «динамічної мережі» спробували обговорити проблеми порядкування комунальним майном у місті та шукали шляхи розв`язання майнових проблем. Мета - покласти край розкраданню майна громади Львова.

«Такий формат цікавий насамперед тим, що тут збираються люди, котрі конфліктують назовні. Але тут вони сіли за круглий стіл, потисли одне одному руки. Відтак, вся робота була вельми ефективною. Ніхто не намагався іншого, тк би мовити, задавити своїм голосом», - розповів Віталій Ілик, голова ГО «Новий Львів».

Отож, учасники заходу спробували в форматі «динамічної мережі» обговорити проблеми, пов’язані з управлінням комунальним майном у Львові. Усі присутні були розділені на три групи, кожна з котрих запропонувалда свій перелік причини незадовільно-критичної ситуації та окреслолила шляхи її вирішення.

«Тези непрозорість, ознаки корупції, кулуарність прийняття рішень - вони звучали  в усіх групах. Тобто фактично нині про порядкування комунальним майном в місті можна говорити лише в негативному світлі», - наголосив Любомир Пелих, голова ГО "Платформа вільних людей".

Учасники заходу зазначили, що головна небезпека полягає в тому, що у Львові руйнуються безцінні пам’ятки архітектури. Найгірше, що інколи таке свавілля чинять свідомо, аби у такий цинічний спосіб звільнити місце під якусь типову забудову.

«Громада мусить взяти цю справу у свої руки. Наприклад, під час нашого спілкування було запропоновано негайно сформувати список того майна, яке потрібно вже рятувати. В подальшому слід розробити прозорі процедури, котрі  унеможливлять розкрадання комунального майна», - наголосив Віталій Ілик.

Наголосимо, що "динамічна мережа" - це суспільно-політична ініціатива, котра має на меті створити безконфліктну платформу, в межах котрої всі учасники зможуть обговорити певну проблематику та знайти шляхи її вирішення. Ініціатива "динамічної мережі" належить Тарасові Плахтію, незалежному досліднику та голові громадської організації "Центр розвитку української культури та самоорганізації".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ