Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство  |  Культура

Громадськість підтримує обмеження свободи слова в час війни, - відеоміст

Учасники Інтернет-відеомосту між Львовом і Сумами на тему: «Захист від російської інформаційної окупації: як його організувати в Україні та в регіонах?» підтримують обмеження свободи слова в умовах неоголошеної війни проти України.
"Під час війни мають бути певні обмеження, деяка інформація не повинна публікуватись в ЗМІ. От впіймали якогось генерала на крадіжці, ганьба, здавалося б чому не надрукувати, але який резонанс в суспільстві, які наслідки на мотивацію армії. Можливо, ці факти варто відкласти на потім", - зазначив Ігор Гургула, головний редактор газети «Честь Вітчизни».

З такою думкою погодились і інші учасники відеомосту. Зокрема вони зазначили на необхідності державі використовувати комунальні ЗМІ для донесення інформації до населення регіонів України.

Так політолог Станіслав Федорчук зауважив, що на звільнених територіях Донецької та Луганської областей досі видають газети, котрі друкують у підконтрольних терористам містах. "У Дружківці місцева газета, котра іще нещодавно публікувала статі в підтримку ДНР, досі отримує фінансування від держави. Ні керівника, ні колектив газети не було покарано", - зазначив Станіслав Федорчук.

Окрім того учасники відеомосту наголосили на необхідності терміново відновити телевізійне мовлення у звільнених містах донбасу. "Є телевежа в Донецьку, телевежа в Луганську, на звільнених територіях вони зруйновані. Люди не можуть подивитись українські новини, натомість їм транслюють 40 російських телеканалів", - наголосила

Раїса Стоян, викладач кафедри журналістики і філології Сумського державного університету.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ