Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Катерина Ющенко відкрила у Львові виставку «Репресована духовність»

Вчора, 6 жовтня, в Українському Католицькому Університеті у Львові відбулося відкриття науково-документальної виставки «Репресована духовність. Нищення комуністичним режимом релігії, церкви та традиційної обрядовості в Україні». Виставка створена Міжнародним благодійним фондом «Україна 3000» в рамках програми «Уроки історії». Відкрила виставку Голова наглядової ради фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко.

 

Виставка містить двадцять постерів і складається з трьох частин – екскурс в історію української церкви, руйнування церков та репресії і антирелігійна політика. Виставка створена на архівних документах, фотографіях, матеріалах наукових видань та свідченнях очевидців.

 

«Саме передача мудрості від поколінь до поколінь зберегла нас як нард і сформувала як націю. В снові нашої духовності завжди стояли норми християнської моралі. … В часи радянського режиму зруйновані були храми, як мали не лише духовне значення, а й були шедеврами мистецтва. Саме це ми хочемо розповісти в нашій виставці, хочемо показати втрати, яких знала наша духовність, традиційність і культура. Але це лише початок роботи», - сказала під час відкриття голова Благодійного фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко.

 

Також вона висловила думку, що в Україні потрібно створити музей української духовності та історії, який він стане меморіалом незламного духу української церкви.

 

Виставку планують перекласти на інші мови та експонувати закордоном.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ