Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Керівники міста й області поклали квіти до могил учасників бою під Крутами на Личаківському цвинтарі у Львові

Сьогодні, 29 січня голова Львівської ОДА Микола Кміть, голова Львівської облради Мирослав Сеник та заступник міського голови Львова Василь Косів поклали квіти до могили учасників бою під Крутами І. Лоського та Р. Дашкевича. .
 

Участь у церемонії покладання квітів взяли курсанти ліцею ім. героїв Крут, представники духовенства провели панахиду.

 

Голова Львівської ОДА Микола Кміть зазначив, що львів’яни завжди відзначали річницю бою під Крутами, оскільки це дуже символічна подія в історії України. Кміть згадав про свого дідуся , який розповідав, що люди в шапках носили землю, аби насипати могили борцям, які загинули під Крутами

 

У свою чергу голова облради Мирослав Сеник повідомив, що героїв Крут завжди шанували в Галичині, зокрема в його батьківській хаті біля образів завжди стояла картина, де була зображена битва під Крутами. На думку Мирослава Сеника, подвиг студентів, які обороняли Крути, є величною сторінкою історії, і не має значення, що вони тоді зазнали поразки. Більшості з тих студентів не було й двадцяти років , але вони вступили в бій з добре організованими регулярними частинами армії , щоб захистити незалежність країни в яку вони вірили! Навіть , якщо ти вступив в нерівний бій з ворогами – це вже перемога!", -  каже він.

 

Фото Михайла Дашковича.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ