Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Коли Путін перетворить Крим на суцільну військову базу, тоді Україні доведеться воювати на два, а той три фронти, – експерт

«Я боюсь, що війна на Донбасі триватиме в поточній формі аж до того моменту, поки Путін за протягом двох найближчих років не перетворить Крим на суцільну військову базу. Тоді, гадаю, він буде діяти ще нахабніше, і не виключено, що нам доведеться тримати не один, а два чи навіть три фронти», – сказав у коментарі «Гал-Інфо» політолог Станіслав Федорчук.

Політичний експерт висловив думку, що війна на Донбасі виконує роль ширми, яка дозволяє відвернути увагу від процесів на півострові Крим.

«Треба розуміти, що мінський формат перемовин, на якому 90% часу присвячено Донбасу, є, як на мене, засобом відвернення уваги від того, що діється в Криму. Ми взагалі перестали говорити про Крим, про те, що це окуповані території, перестали висувати претензії стосовно цього», – наголосив Станіслав Федорчук.

Політолог зазначив, що відповідно до планів російського керівництва Крим упродовж 2015 року має перетворитися на суцільну військову базу.

«По суті, Крим в планах російського військового керівництва впродовж року має перетворитися на мілітаризовану зону з сучасними засобами протиповітряної оборони, з літаками стратегічної авіації. У січні в Криму був розгорнутий територіальний орган 12-го головного управління Генштабу Міноборони, який відповідає за зберігання та використання ядерних боєголовок для тактичних і стратегічних озброєнь. Вже озвучено плани щодо придбання шести нових військових кораблів з потужними ракетними комплексами, шести підводних човнів», – сказав Станіслав Федорчук.

На думку експерта, після завершення мілітаризації півострова, Путін діятиме ще зухваліше.

«Я боюся, що війна на Донбасі триватиме в такій формі, в якій вона є, аж до того часу, поки Путін протягом двох найближчих років не перетворить Крим на суцільну військову базу. А тоді, гадаю, він буде діяти ще нахабніше, й не виключено, що нам доведеться тримати не один фронт, а два чи навіть три», – резюмував він.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ