Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Кузьма із «Скрябіна» розмальовував лева «під вуйка Зеника»

Одну зі статуй левів, які розмальовують в рамках проекту «Парад левів», сьогодні розмальовував лідер гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко. Свого лева він вирішив «одягнути» в кольори УПА.

 

«Переді мною поставили завдання розмалювати лева, який би асоціювався з духом Львова. А цей дух дуже помітний, якщо ти тут не живеш – відразу видно патріотичні націоналістичні настрої, яких нема більше ніде в Україні. Тому мій лев буде вдягнутий в труси і майку кольорів бандерівського прапора, а на плечах буде написано «Дякую тобі Боже, що я не москаль»», - розповів Андрій Кузьменко.

 

Сидітиме лев на символічному квітчастому лузі, що мало б означати «ми завоюємо світ любов’ю». «Це такий добрий львівський вуйко Зеник з великою душею, якого хочеться обняти», - прокоменував Кузьма, а також додав, що патріотизм – це річ потрібна, а він зараз вщухає, і держава нічого не робить для його підтримання. Кузьма зазначив, що не довіряє своєму малярському талантові і погодився розмалювати лише чорні труси, залишивши решту ідеї втілювати своїм помічникам – студентам Львівської академії мистецтв. «Мені байдуже, кому подарують, бо я Україну не розділяю на частини, я однаково часто буваю в усіх містах. Сподіваюся, що все вирішить лотерея», - підсумував Кузьменко.

 

Також Андрій на прохання автора погодився поставити свій автограф на одній з скульптур лева. Раніше свій автограф на скульптурі вже поставила Руслана.

 

Підготувала Ірина ЗНАСЬ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ