Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЛКП "Львівелектротранс" отримав 6 з 7-ми нових трамваїв "Електрон"

фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
фото - Serg Bobra
1/6
ЛКП «Львівелектротранс» отримає сім нових трамваїв «Electron» T3L441, шість із яких уже доставлено у трамвайне депо № 1 на вулиці Городоцькій,185. Про це йдеться у прес-релізі Львівської міської ради.

Постачання нових трамваїв здійснює консорціум ПАТ «Концерн «Електрон» та ПАТ «Корюківський вагонобудівний завод». Виробником є СП «Електронтранс».

Контракт на постачання трамваїв підписано за результатами двохетапного міжнародного тендеру, який було проведено за Правилами закупівель Європейського банку реконструкції та розвитку. Загальна вартість контракту - 6,907 млн. євро. Джерелами фінансування є кредитні кошти ЄБРР, субвенція з державного бюджету та місцевий внесок. Технічне консультування та контроль за виконанням контракту здійснює французька фірма «Egis».

Трамваї «Electron» - це найсучасніші трамваї українського виробництва. Вони мають 100% низької підлоги, тому повністю пристосовані для перевезення інвалідів та інших маломобільних пасажирів. У трамвайних вагонах застосовано сучасну систему керування електроприводом польської фірми «ENIKA», завдяки чому ці трамваї споживають значно менше електроенергії, а ніж звичні трамваї «Tatra», які експлуатуються в нашому місті. Трамваї «Electron» обладнані сучасною інформаційною системою, яка включає електронні світлодіодні маршрутовказівники та голосову інформаційну систему.

Наразі ЛКП "Львівелектротранс" прийняло від виробника чотири трамвайні вагони, іще два проходять процедуру тестування. Сьомий трамвай надійде на підприємство найближчим часом.

Після завершення процедури приймання та введення в експлуатацію нові трамваї «Electron» будуть курсувати на новозбудованій трамвайній лінії на Сихів.

Заплановано, що трамвай на Сихів курсуватиме із інтервалом у 5 - 6 хвилин. Від 17 листопада трамваї курсуватимуть від площі Соборної до Кінопалацу імені Довженка, а до кінця року трамвай поїде до вулиці Вернадського.

Відповідно до розрахунків служби диспетчеризації та організації руху ЛКП «Львівелектротрансу», від своєї кінцевої на вулиці Вернадського до площі Соборної трамвай буде їхати біля 25 хвилин, плановий випуск на маршрут складатиме 13 вагонів. Зараз спільно із Управлінням транспорту та зв'язку напрацьовується комплекс заходів із покращення організації дорожнього руху на ділянці від площі Івана Франка до площі Соборної. Реалізація цих заходів дозволить скоротити час оборотного рейсу на новому трамвайному маршруті.

Планується, що поряд із новими трамваями «Electron» на новій трамвайній лінії на Сихів курсуватимуть трамваї «Tatra», які проходять капітально-відновлювальний ремонт силами ЛКП «Львівелектротранс». Перший капітально-відновлений рестайлінговий трамвай «Tatra KT4SU» № 1053 із липня 2016 р. уже курсує на трамвайному маршруті №6. При капітально-відновлювальному ремонті частково змінюється дизайн трамваїв, при їх зовнішньому оздобленні використовуються спеціальні алюмокомпозитні матеріали, встановлюються нові панорамні вікна і впроваджується світлодіодне освітлення у салонах. У планах на майбутнє - модернізація системи електроприводу трамвайних вагонів, яка забезпечить їх вищу надійність та скоротить споживання електричної енергії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ