Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Львів долучився до вшанування 100-річчя геноциду Вірмен

24 квітня, у Вірменській церкві в центрі Львова відбулись богослужіння присвячені 100-річній річниці геноциду Вірмен в Османській імперії. Саме в цей день, 100 років тому, в Стамбулі були арештовані та пізніше вбиті понад 800 представників вірменської інтелігенції. Слідом за цією трагічною подією відбулась серія вбивств та масові депортації вірмен.

У всьому світі 24 квітня відзначають День пам'яті жертв геноциду вірмен в Османській імперії 1915 року. Цьогоріч виповнюється 100 років з часу трагічних вбивств.

Мільйони вірмен в усьому світі та співчуваючі їм представники інших народів вшановують жертв геноциду, котрий забрав 1,5 млн. вірмен, а це близько половини усіх вірмен світу, що проживали на той час.

Факт Геноциду вірмен визнаний багатьма країнами, зокрема, Уругваєм, Росією, Францією, Литвою, нижньою палатою парламенту Італії, більшістю штатів США, а також парламентами Австрії, Чилі, Греції, Кіпру, Аргентини, Бельгії, Уельсу, Національною Радою Швейцарії, Палатою громад парламенту Канади і сеймом Польщі.

Надзвичайний і повноважний посол республіки вірменія в Україні Андранік Манукян висловив сподівання, що Україна також визнає геноцид вірмен у роки Першої світової війни.

Слід зазначити, що Туреччина відкидає звинувачення у масовому винищенні вірмен на початку минулого століття.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ