Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Львів сказав НАТО і „Так!”, і „Ні!”

До Львова приїхала делегація послів НАТО – це представники Нідерландів, Франції, Латвії, Словенії, Бельгії, Туреччини, Канади, Греції, Польщі, Люксембургу і Болгарії.
Делегацію НАТО у Львові зустрічали пікети прихильників та противників входження України до Північноатлантичного альянсу. Перший пікет – це прихильники входження України в НАТО. Його організували львівські обласні організації партій „Наша Україна” і „Батьківщина”. Вони роздають агітаційні матеріали про підтримку приєднання України до НАТО.
Натомість із іншого боку стоять противники входження України до альянсу. Це представники Комуністичної партії України та ПСПУ. Вони закликають „Геть НАТО”, і „НАТО стоп”.
Між прихильниками і противниками альянсу стоїть подвійний кордон міліціонерів, який розділяє пікетувальників.  Обидва пікети виголошують свої гасла через гучномовці, перекрикуючи один одного. Серед прихильників НАТО переважно молодь, з іншого блоку – люди похилого віку.
Під час візиту до Львова посли взяли участь у міжнародному інтерактивному семінарі на тему „Інтенсивне залучення України в НАТО та його роль у впровадженні системних реформ в Україні”. Семінар відбувся за керівництва доктора Петера Лунака, який є координатором Відділу громадської дипломатії НАТО, а також за участю директора Інституту трансформації суспільства Олега Соскіна. Перед семінаром посли НАТО мали закриту зустріч у Дзеркальному залі ЛНУ ім. І. Франка з представниками політичних партій і влади.

 
Підготував Володимир ПЕРЕГІНЕЦЬ
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ