Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина попрощалася з ще одним героєм Майдану. Фото. Відео

Сьогодні, 27 січня на Львівщині попрощалися з активістом майдану Романом Сеником. У рідному селі Наконечне ІІ в останню путь його провели тисячі людей.

На похорон прибули зокрема рідні, друзі, побратими із Яворівщини та Турківщини, народні депутати України від ВО "Свобода" Олег Панькевич та Ірина Сех, голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій, депутати Львівської обласної ради. Хоронили героя понад 20 священиків різних конфесій, повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Після відправи в церкві та прощання з покійним багатолюдна процесія вирушила на цвинтар. На чолі  колони несли портрети Романа - на одному фото, офіційному, він в костюмі й краватці, а інше фото, мабуть останнє, зроблене на Майдані.

Як зазначив один із священиків, кров Романа та інших полеглих та поранених на Майдані, на руках режиму, на руках Януковича, Захарченка, Клюєва, Азарова. "Але водночас до цього кровопролиття причетні всі ті, що належать до Партії регіонів, а також кожен, хто на виборах поставив у бюлетені для голосування позначку навпроти Партії регіонів або комуністів", - зазначив священик. 

Побратими Романа із Бойківської сотні говорили про те, що його єдиною зброєю на Майдані був прапор України, і обов'язок українців - підняти його прапор і далі продовжувати боротьбу з режимом.

Героєві віддали шану урочистою сальвою з рушниць. Коли труну опускали в могилу, співали гімн України, а потім кількатисячна громада скандувала: "Герої не вмирають!"...

Роман Сеник, якого було важно поранено 22 січня на вулиці М.Грушевського, помер в одній з лікарень Києва у суботу.

Кілька діб лікарі боролися за його життя, але рани були занадто важкими. У нього було важке поранення в легені, переніс кілька операцій, довелося ампутувати руку.

Романові Сенику було 45 років. Він родом з Яворівщини, останні роки мешкав у м. Турці.

Раніше депутати місцевих рад Львівщини здавали кров для порятунку Р.Сеника.

Нагадаємо, у п’ятницю на Личаківському цвинтарі у Львові поховали Юрія Вербицького, якого викрали з лікарні а згдом знайшли мертвим у лісі за Києвом.

 

Фото і відео - Павло Паламарчук 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ