Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська міліція закликала учасників Євромайдану до толерантності. Фото

1/3
Акція на підтримку Євроінтеграції України, що розпочалась у Львові 22 листопада, щодня збирає близько десяти тисяч мітингувальників. Не зважаючи на те, що більшість з них – молоді люди, в основному студенти, грубих порушень громадського порядку за ці дні, на проспекті Свободи, зафіксовано не було, повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Охорону громадського порядку забезпечують працівники міліції, а за дотриманням дисципліни на «Євромайдані» слідкують спеціально визначені люди з числа самих мітингувальників. Вони слідкують за тим, аби учасники мирної акції не розпивали спиртні напої, не палили цигарки у натовпі та не допускали інших порушень.

Велике скупчення людей – це завжди ризик бути втягнутим у конфлікт чи стати учасником правопорушення – навіть мимоволі. Тому львівські правоохоронці вирішили ще раз нагадати усім, хто виявляє свою громадську позицію на «Євромайдані», про основні правила поведінки у місцях великого скупчення людей, аби запобігти травмуванню людей та скоєнню правопорушень.

Ініціативна група Львівського міського управління міліції в рамках програми «Львів – безпечне місто» розробила та надрукуваала спеціальні листівки, у яких виписані основні правила поведінки у натовпі та рекомендації щодо правильної і толерантної поведінки учасників масових зібрань.

Активісти львівського «Євромайдану» розповсюджували такі листівки серед учасників акції, а також оголосили їх зміст зі сцени, що викликало велику підтримку у молоді.

«Ми тісно співпрацюємо з представниками громадських організацій в напрямку охорони громадського порядку. Лідери цих організацій самі закликають своїх побратимів не порушувати громадський порядок, уникати конфліктних ситуацій, бути толерантними і ввічливими», - зазначив начальник Львівського міського управління міліції підполковник міліції Сергій Зюбаненко.

У свою чергу, активісти львівського «Євромайдану» відзначили якісну співпрацю у Львові з міліцією у питаннях мирних акцій і походів та заявили, якщо міліція з народом – народ з міліцією.

Правоохоронці Львова ще раз наголошують, що всі громадяни, котрі вирішили висловити свою громадянську позицію через участь у «Євромайдані», повинні дотримуватись закону і не порушувати громадський порядок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ