Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Львівські МНСники гасили «пожежу» на Добротвірській ТЕС

23-го липня відбулися комплексні тактико-спеціальні навчання щодо реагування на надзвичайну ситуацію внаслідок пожежі на Добротвірській ТЕС із залученням сил Головного управління МНС України в Львівській області та органів управлінь та формувань електростанції, а також сил цивільного захисту Кам`янко–Бузького району. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі ГУ МНС України у Львівській області.
За задумом навчань, пожежа на Добротвірській ТЕС виникла внаслідок здійснення ремонтно-зварювальних робіт в насосній станції з подальшим займанням масла на площі 60 м кв . Полум’я охопило всю площу розливу, виникла загроза вибуху другого маслобака та руйнування несучих конструкцій насосної та суміжних з ним приміщень. Внаслідок розгерметизації маслопроводу стався вибух, пожежа перейшла в резервуар з мазутом, виникла загроза повторного вибуху і викиду мазуту в річку Західний Буг. Під час вибуху маслопроводу високого тиску постраждало 2 людини (ремонтна бригада). Один з робітників опинився під завалом будівельних конструкцій.

Пожежно-рятувальні підрозділи, що прибули до місця події, оперативно здійснили бойове розгортання з подачею пінних стволів на гасіння мазуту і водяних стволів на захист конструкцій, сусідніх резервуарів та особового складу. Одночасно із цим тривали пошуково-рятувальні роботи в зоні аварії. Спільно з адміністрацією Добротвірської ТЕС було здійснено евакуацію персоналу з об’єктів ТЕС, який може потрапити в зону ураження. Присутнім також продемонстрували можливості застосування різноманітного аварійно-рятувального обладнання при вивільненні потерпілих з-під завалів.

У свою чергу бригади швидкої медичної допомоги продемонстрували свої дії з надання першої медичної допомоги постраждалому персоналу. Спільно із рятувальними підрозділами медики проводили сортування потерпілих по степені важкості з послідуючою евакуацією уражених до медичних закладів району.



 


 
 

Фото – ГУ МНС України у Львівській області

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ