Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівському теруправлінню НАБУ передали обладнання на 35 тис.євро

15 серпня Консультативна місія ЄС в Україні (КМЄС) передала Львівському територіальному управлінню Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) обладнання загальною вартістю 35 000 євро. Управління розпочало свою роботу лише рік тому, і ця технічна допомога сприятиме розбудові його інституційної спроможності. На баланс установи передано, серед іншого, комп'ютери, програмне забезпечення та обладнання для відеоконференцій. Повідомили в Консультативній місії ЄС в Україні.

«Розслідування, які проводило Львівське територіальне управління НАБУ, потрапили на перші шпальти газет і були в центрі уваги всієї країни. Це свідчить про те, що НАБУ у Львові, довго не зволікаючи, зразу почало виконувати покладені на нього завдання, — зазначила Лін Шихан, заступник керівника операційного департаменту КМЄС. — У процесі створення нового офісу виникає чимало труднощів із матеріально-технічним забезпеченням. Ми раді, що можемо підтримати НАБУ, допомагаючи цьому територіальному управлінню продовжувати досягати перемог у боротьбі з корупцією у Львівській та сусідніх областях».

На зустрічі з Тарасом Лопушанським, директором Львівського територіального управління НАБУ, Лін Шихан наголосила, що ЄС вважає боротьбу з корупцією в Україні першочерговим завданням. Про це свідчать зусилля КМЄС у цьому напрямі, а також реалізація Антикорупційної ініціативи ЄС (спільного проекту ЄС та Уряду Данії із загальним бюджетом 16 млн євро, що стартував у лютому 2017 р.). Лін Шихан також зазначила, що суспільство покладає на НАБУ великі сподівання і що НАБУ, у свою чергу, продемонструвало відкритість та далекоглядність у налагодженні комунікації з 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ