Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівську ОДА пікетували автомобілісти

Сьогодні, 6 лютого, під стінами Львівської ОДА відбувся пікет автомобілістів Львівщини. Водії просили представників місцевої влади звернутися доВерховної Ради та Кабінету Міністрів України з вимогою скасувати акцизнийта утилізаційний збір на авто.

Участь у протесті взяло близько 100 автомобілістів з усієї Львівщини, які приїхали на пікет на чотирьох десятках авто і на одному великому автобусі.

Пікетувальники переконані, що впровадження утилізаційного збору (за ввезенні на територію України авто) та акцизного збору (за переобладнання ввезених авто у пасажирські або вантажно-пасажирські) не дало жодних позитивних результатів для бюджетів держави, області чи міста, але створило ряд проблем для приватних підприємців, які залишились без роботи.

За словами львівських автомобілістів, серед основних негативних наслідків – це те, що місцеві та державний бюджет не отримують відповідних надходжень, збільшується кількість безробітніх та закриваютьсяпідприємства, які займались переобладнанням авто.

Співорганізатор пікету Ірина Демчукрозповіла: «Нині водії, які переганяють закордонні авто, залишились без роботи. Також приватним підприємцям доводиться звільняти багато найманих працівників, оскільки припинили діяльність великі підприємства, що займались виготовленням автомобільного скла, автозапчастин та тощо».

Чекаючи на реакцію чиновників, протестанти час від час гуртом тиснули на клаксони, спричиняючи шумову атаку на городян і Львівську ОДА.

Згодомпікетувальників запросили до кабінету голови Львівської ОДА Олега Синютки. Уході розмови Олег Синютка пообіцяв повне сприяння Зокрема, він запропонував зустрітися у вівторок (10 лютого), щоб детально обговорити проблему.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ