Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський бронетанковий завод до кінця квітня виготовить 10 "Дозорів-Б"

1/3
ованого автомобіля "Дозор-Б" продемонстрували у п’ятницю, 10 квітня, під стінами Львівської обласної державної адміністрації. Дітище Львівського бронетанкового заводу презентовано у рамках брифінгу щодо підписання Меморандуму про співпрацю між Державним концерном "Укроборонпром" та Львівською обласною державною адміністрацією. Повідомили у Львівській ОДА.

За словами генерального директора ДК "Укроборонпром" Романа Романова, до кінця року, залежно від потреб Міністерства оборони, заплановано виготовити приблизно 150 одиниць бронемашини.

За чотири місяці фахівці Львівського бронетанкового заводу втілили проект у готовий прототип. "Дозор-Б" уже пройшов необхідні випробування та має дозвіл на постачання до Збройних Сил України. У бронеавтомобілі втілено велику кількість інновацій та забезпечено високу надійність.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка підкреслив: вартість "Дозору-Б" удвічі нижча за подібні взірці такого класу.

У наступному місяці 10 автомобілів можуть передати до Збройних Сил України.

Нагадаємо, що "Дозор-Б" призначений для швидкого транспортування та захисту десанту. Його броня витримує не лише вогонь стрілецької зброї, а ще й осколки снарядів та мін. Зісередини корпус оснащений протиосколковим захистом із кевлару. Екіпаж складається з водія, командира, оператора та 6 осіб десантту.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ