Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівський євромайдан зібрав вже майже 5 тис. людей. Фото

Сьогодні, 22 листопада, о 19.00 у Львові на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку на акцію, спрямовану проти урядового рішення щодо «замороження» процесу підготовки до підписання Угоди про Асоціацію з ЄС вийшло близько 5 тис. молодих людей.

Втім, на площу мітингувальники почали підтягуватись ще задовго до 19 год. Вони тримали в руках синьо-жовті прапори (не було жодних прапорів якихось політичних партій) та плакати з написами «Хочеш в Європу? Дій», « Наш дім – Європа», «UA – ЄС. Шляху назад нема», також співали пісень «Україно», «Не пора», «Ой у лузі..».

Вже символічно розпочалась акція з виконання гімну України, відтак, вся площа загула, мугикаючи і наспівуючи його текст. Перед натовпом, який зібрався на площі, виступили представники місцевої влади. Зокрема, голова Львівської обласної ради Петро Колодій зазначив: «Ми чекали цього місяця, коли буде підписано Угоду про Асоціацію з ЄС, нам розказували, що уряд підтримує, але це була брехня. Вчора уряд Азарова показав своє справжнє обличчя. Але нині ми прийшли задекларувати те, що не маємо іншого шляху, окрім ЄС. Це є наш обов’язок перед дідами, прадідами, які боролися за незалежність України»

Один з студентських активістів під час виступу перед львівським євромайданом зауважив, що люди втомились слухати обіцянки політиків, і це стосується не лише проблеми, що склалася довкола ЄС. «Я не буду просити політиків, щоби вони якось нам допомогли – підвищили соціальні пільги, щоби ми краще жили, –  ці просьби не допомагають. І якщо не буде результатів нинішнього віче, ми поїдемо до Києва і проведемо загальне зібрання студентів, українців, небайдужих людей. Ми поїдемо і виженемо банду з України», – наголосив хлопець.

Під час акції також оприлюднили резолюцію, яку надішлють Президенту та Кабміну. В документі є чотири вимоги: відставка Кабінету Міністрів на чолі з Миколою Азаровим; виконання умов, поставлених перед Україною Європейським Союзом; підписання 28 листопада Угоди про асоціацію з ЄС; подальше дотримання євроінтеграційного курсу України на зовнішньополітичній арені.

Також студенти оприлюднили свій намір завтра, 23 листопада, ввечері організовано вирушити до Києва. Всі, хто хоче вирушити до столиці, можуть звертатись на «гарячу лінію» Львівської обласної ради, на яку покладені організаційні функції, за тел.. 0-800 -501- 727.

Додамо, що мітингувальники, як і вчора, планують стояти на площі до ранку.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ