Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Спорт

Львів'янин "Тягнизуб" перетягнув зубами два пасажирські вагони масою 100 тонн

Учора, 7 квітня львів’янин Олег Скавиш ("Тягнизуб") встановив новий рекорд України: потягнувши зубами два пасажирські вагони, сумарною вагою 100 тонн. Раніше спортсмен зумів зрушити з місця плавучий кран в Ялті, вагою 1 193 тонни.

Спортсмену вдалось зрушити пасажирські вагони і протягнути їх на 6,25 метра. "Недарма люди прийшли, подивитися. Зрушити на кілька сантиметрів було б негарно. Це на куражі. Якщо ж є зрушення, потрібно викластись на повну. До того ж, мене підтримував мій друг, це додавало сил", - розповів Олег Скавиш після встановлення рекорду.

Спортсмен зізнається, що є багато нюансів, пов’язаних як із самими залізничними вагонами, так і з колією, і навіть з погодою.

Стоматолог Олега Скавиша розповів, що аби займатися таким видом спорту, особливих секретів немає, але необхідно ретельно слідкувати за здоров'ям зубів.

"Організм спортсмена, який працює з такими перевантаженнями, потребує хорошого догляду. Тому це і тренування, і регулярні відвідування стоматолога. Пам'ятаю свого професора, котрий завжди агітував за стоматологію без бормашинки. Він показував студентам моркву, горіхи та говорив, що зубний апарат повинен працювати", - розповів Андрій Іванців, особистий стоматолог спортсмена.

Надалі спортсмен планує зрушити з місця три вагони, а також встановити рекорд на воді для Книги рекордів Гіннеса. "Це має бути плавучий засіб вагою більше як 1 200 тонн. Моїм попереднім рекордом, в 2013 році, був плавучий кран в Ялті вагою 1 193 тонни. Це був би рекорд для книги Гіннеса, однак, ми не встигли туди подати заявку. Такої ваги іще ніхто в світі не тягнув", - зазначив Олег Скавиш.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ