Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львовом прогримів Марш Захисників

Сьогодні, 6 грудня, з нагоди святкування 25-річчя створення Збройних сил України у Львові пройшов Марш захисників. Кілька тисяч львів’ян та гостей міста зібралися на просп. Свободи, щоб подивитись на воїнів. Практично всі, хто брав участь у Марші, є учасником бойових дій на Донбасі. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Урочистості розпочалися об 11 год. На початку до присутніх звернувся начальник Львівського гарнізону, начальник Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Він наголосив на тому, що Марш Захисників – це демонстрація єдності армії та народу.

«Сьогодні разом пройдуть представники усіх військових частин з усієї Львівщини. Разом із воїнами ЗСУ сьогодні бійці Нацгвардії та прикордонники, адже саме так пліч-о-пліч вони борються з ворогом. Сьогодні в колоні воїни-добровольці і волонтери, яким забракне усіх подяк.  Перемога над ворогом можлива лише завдяки єдності армії та народу.», - сказав Павло Ткачук.

Він наголосив, що серед учасників Маршу дуже багато воїнів, які стали учасниками бойових дій на Донбасі.

«Сьогодні вони побачили, як їх шанують, цінують, люблять та поважають. Українська армія довела, що вона сильна і небезпечна для ворога. Вона також довела, що вона близька і рідна для народу», - сказав Ткачук.

Не забули пригадати і тих, хто віддав своє життя у боротьбі з ворогом.

«Сьогодні ми відчуваємо відсутність у нашому строю тих, хто задля перемоги віддав найцінніше – своє життя. Лави Небесної Сотні поповнили, на жаль, вже тисячі наших побратимів. Пам’ять про них завжди буде у наших серцях», – сказав генерал-лейтенант.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Після цього проспектом Свободи пройшли підрозділи Збройних Сил України, зокрема ті, які входять до складу Львівського гарнізону, а також учасники АТО, волонтери.

Загалом у розрахунках пройшло більше як тисячі осіб: ліцеїсти, десантники, прикордонники, артилеристи, ракетники, танкісти, піхотинці, армійська авіація, представники Національної гвардії, Військова служба правопорядку, учасники АТО усіх хвиль мобілізації, волонтери.

Львів’яни зі сльозами на очах вітали воїнів. Колону мобілізованих добровольців присутні на параді зустріли гучними оваціями. Так само вітали і колону волонтерів. Люди вигукували: «Молодці! Слава Героям!».

Також проспектом проїхав транспорт, який волонтери придбали для військових частин. Волонтери несли великий державний прапор.

Одразу за волонтерами проспектом Свободи проїхало близько 50 одиниць військової техніка. З окремими її зразками, які були виставлені біля пам’ятника Т. Шевченкові, львів’яни могли ознайомитись зблизька. 

Завершив Марш Захисників виступ військового оркестру Національної академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ