Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Майнові махінації у Львові: депутатам підсунули "лівий" список майна для приватизації

Учора, 29 січня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати мали затвердити перелік об’єктів комунальної власності Львова, що підлягають приватизації способом викупу. Однак, як зазначив голова депутатської групи «Народний контроль» Валерій Веремчук? список об’єктів, які депутатам показали за тиждень до сесійного засідання відрізнявся від списку об’єктів, який був в ухвалі перед голосуванням.

Відповідно, за пропозицією депутата питання перенесли на додаткове вивчення.  

«Ми мали розглядати питання про приватизацію комунального майна, яке перебуває в оренді, але склалася дивна ситуація, що тиждень тому нам роздали перелік із 33 об’єктів загальною площею орієнтовно 1300 кв.м. Зранку, під час засідання сесії, нам роздали новий перелік, де додалося 7 об’єктів площею 1600 кв.м. Ці об’єкти ніхто не міг детально вивчити на предмет того, що там за орендарі, а вони дуже цікаві. Є громадські організації, які викуповують по 400-500 кв. м і мають гарні назви, такі, як-от, «Місія допомоги», але за рік активної волонтерської діяльності, якою займається чи не вся Україна, від них не було жодної відомої дії. Власне, невідомо якою місією вони займається. Тому логічним було і моє зауваження. Бо як це назвати, коли вночі щось готують, а зранку депутатам подають і ще щось має більшу площу для приватизація від тієї, яка вже була вивчена?», - розповів в коментарі Гал-інфо Валерій Веремчук.

За його словами, єдиним розумним рішенням в цій ситуації було перенести це питання.

 

 

«Рішення перенести це питання було для того, щоб ми могли  з’ясувати що за приміщення, чим займаються орендарі і для чого їм давати ці приміщення викуповувати. Якщо все гаразд і є в цьому доцільність, то ми можемо це питання підтримати. Якщо ні, тоді по кожному об’єкту треба голосувати окремо, а не пхати це так званим «пакетом», - заявив Валерій Веремчук.

Він додав, що ухвали готують виконавчі органи, але з погодженням комісії комунального майна.

«У нас фізично не було часу, щоб проаналізувати. А депутатську групу «Народний контроль» створили, щоб такі процеси у Львові були публічними. Ми і так часто чуємо від львів’ян слово «дерибан», якщо мова йде про землю чи майно, тому, щоб не було підозр і сумнівів, такі речі не можна проштовхувати за годину чи за дві до голосування. За регламентом на вивчення питання дається як мінімум тиждень часу», - сказав Валерій Веремчук.

Нагадаємо, що  у Львівській міській раді очолює Роман Плахтій, а управління комунальної власності Львівської міської ради - Інна Свистун.  

Перше фото: Роман Плахтій веде засідання постійної комісії комунального майна та власності, а також фото із сесійного засідання ЛМР: депутати намагаються розплутати майнові махінації. (Гал-інфо, Сергій Бобра).

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ