Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

МВС видасть волонтерам і добровольцям зелені номери

Міністерство внутрішніх справ показало нові спецномери для авто добровольців та волонтерів АТО. Про це повідомили в прес-службі відомства.

Появу спеціальних номерних знаків для цієї категорії транспортних засобів ініціював глава МВС Арсен Аваков. Дизайн номерів виконаний у таких кольорах, як сприяють маскуванню. Один з реєстраційних центрів ДАІ м. Києва вже отримав першу партію цих номерних знаків.

Нові номерні знаки мають зелений фон, на якому білим кольором нанесені цифри і літери. Такі знаки не вирізнятимуться на тлі маскувального забарвлення транспортних засобів, які використовуються правоохоронцями і волонтерами в зоні проведення антитерористичної операції.

До одного з реєстраційних центрів ДАІ м. Києва вже надійшла перша партія нових номерних знаків. Її вистачить, аби поставити на тимчасовий облік 150 автомобілів. Видавати номерні знаки планують юридичним особам: батальйонам, волонтерським організаціям.

У разі отримання підрозділами міліції або Національної гвардії допомоги від волонтерів у вигляді автомобіля його постановкою на облік займатиметься той підрозділ, який його отримав. Для отримання номерів слід звернутися до підрозділу ДАІ і надати для огляду автомобіль. Після перевірки йому буде присвоєний спеціальний номерний знак. Автомобілі з «кримінальним» минулим перевірки не пройдуть.

Нагадаємо, що після інциденту з розбоєм і стріляниною в Києві 4 травня, яка призвела до загибелі та поранення людей, а так само з метою припинення численних випадків спекуляції шахраїв на патріотичній темі, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков дав доручення посилити контроль ідентифікаційних номерних знаків автомобілів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ