Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

Ми досі своїй армії не пояснили, за що вона воює – політолог Станіслав Федорчук.

1/3
У кожного вояка власна мотивація участі в захисті України, натомість, влада досі не відповіла чітко, за що воює армія на сході. Таку думку висловив політолог Станіслав Федорчук під час відеомосту між Львовом і Сумами на тему: «Захист від російської інформаційної окупації: як його організувати в Україні та в регіонах?».

"Мені дуже прикро, однак, мотивація в кожного своя. Хтось воює, тому що вважає, що війна стосується його особисто, хтось воює, тому що його мобілізували, і він не міг відмахнутись, хтось воює, тому що загинули його близькі. Це проблема не військових, це проблема державного керівництва, яке досі називає повномасштабну війну іншими словами, і таким чином створює вигляд того, що йдеться про локальний конфлікт, в якому ми виконуємо роль миротворчого характеру", - зазначив Станіслав Федорчук.

Він також наголосив, що це серйозне питання, від котрого не можна відмахнутись, адже відповідь на те, за що воює Українська армія, визначає, яким чином ми висвітлюємо та пояснюємо цю війну для себе.

"Я тримав видання подільського отамана Якова Гальчевського "проти червоних окупантів". Уже в самій назві зрозуміло, хто є ворогом, проти кого війна. Треба бути чесними з суспільством, тоді і нашим воякам буде легше воювати, і нам буде простіше відповісти, коли нам говорять, що це війна за якусь окрему територію, це війна олігархів, чи це війна за якусь конспірологічну змову", - наголосив Станіслав Федорчук.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ