Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Михальчишин презентував альтернативний посібник з історії та пообіцяв закупити його для шкіл

Учора, 30 жовтня, у Львові народний депутат від ВО «Свобода» Юрій Михальчишин презентував нове видання посібника з історії України для учнів 10-11 класів. Загалом співавторами посібника стало ще дев’ять авторів.

Як зазначив Юрій Михальчишин, перше видання, яке презентували торік наробило дуже багато галасу і отримало схвальні відгуки від педагогічних колективах півдня та сходу країни.

Він зазначив, що цього разу посібник вийшов друком з авторськими доповненнями у більш серйозному поліграфічному та дизайнерському оформленні, щоб зробити його більш привабливим та цікавим.

«Окремий параграф присвячений подіям боротьби проти радянської окупації та холодноярському партизанському руху», - сказав Михальчишин.

За його словами, зважаючи на наростання антифашистської істерії з наступом на все українське, автори вирішили завдати контрудару.

Михальчишин також обурився, що видання міського голови Львова звинуватило його у переписуванні історії.

«Приватна стін-газета сім’ї мера Львова написала, що Михальчишин переписує історію. Я дякую їм за таку пильну увагу до цієї презентації. Це означає, що ми все робимо правильно і хтось дуже боїться того, що ми робимо», - сказав Михальчишин.

Як зазначив видавець посібника, директор видавництва «Астролябія», головний редактор Львівського мілітарного альманаху «Цитаделя», кандидат філософських наук Олег Фешовець, до посібника додали розділ про Закарпатську Україну.

Він додав, що посібник вийшов накладом у 3 тисячі примірників. Ціна посібника - 50 грн.

Фешовець пояснив, що тираж невеликий, адже більшість книгарень у Львові «боїться брати ці підручники під реалізацію».

Однак, видавництво, за словами Олега Фешовця, видаватиме посібник й надалі.

Юрій Михальчишин додав, що у виборі ціна – якість видавці орієнтувалися саме на якість.

Народний депутат пообіцяв, що половину своєї депутатської зарплати витратить на закупівлю підручника для того, щоб передати його у школи Львівщини.

Таку ініціативу нардепа зал зустрів оплесками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ