Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Митрополит Мокшицький показав журналістам відремонтовану Митрополичу Курію, яка була зруйнована радянською владою. Фото

Учора, 12 березня, архиєпископ Львівської архидієцезії РКЦ в Україні, Голова Конференції римо-католицьких єпископів України, митрополит Мечислав Мокшицьки продемонстрував журналістам результат праці над відновленням Митрополичої Курії, що на вул. Винниченка.

У цьому приміщенні завжди мешкали та працювали католицькі митрополити. Однак, за часів радянської влади приміщення майже повністю знищили та довели до руїни.

За словами митрополита Мечислава Мокшицького, стараннями благодійників приміщення відремонтували і зараз воно знову служить Церкві.

«Коли у 1944 році у це приміщення увійшли російські солдати, то вони усе знищили. Вони, можливо, не так крали, як палили. Німці вивозили цінності, а російські солдати все знищували. Коли митрополит Болеслав Твардовський помер у 1944 році, совіти більше не впустили у це приміщення митрополитів», - розповів митрополит Мечислав Мокшицький.

Митрополит спільно із журналістами помолився у каплиці за мир та спокій в Україні, а потім запросив до своєї бібліотеки.

Після огляду відновленої Митрополичої Курії відбулася прес-кава з архієпископом Мечиславом Мокшицьким.

Фото: Андрій Чорний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ