Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Донбасі загинув боєць батальйону ОУН з Львівщини Василь Кіндрацький

1/2
Сьогодні, 28 травня, кілька годин тому на Донбасі у селі Водяне під час бойового зіткнення загинув боєць батальйону ОУН Василь Кіндрацький з позивним “Кіндрат”. Василь Кіндрацький був заступником голови Львівської крайової організації Народний рух України. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook письменник Борис Гуменюк. Цю ж інформацію підтвердив Гал-інфо голова Львівської крайової організації НРУ Андрій Корнат.

“У с.Водяне на позиції "Шахта“ тяжко поранило нашого побратима Василя Кіндрацького, "Кіндрата“. Прямою наводкою стріляв ворожий танк. "Кіндрат“ при свідомості. Медики евакуйовують побратима з передової. Молимося”, - написав Борис Гуменюк.

Згодом він повідомив, що сорок хвилин медики намагалися врятувати “Кіндрату” життя, але той загинув.

На своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбку головний редактор газети "Ратуша" Микола Савельєв написав: "Я їхав з Василем в буремні Піски і він став моїм першим гідом, який описав усі феєричні і позакулісні сторони діяльності батальйону ОУН. Випускник факультету журналістики, колишній голова Миколаївської РДА і багаторічний рухівець приваблював своєю добротою і якоюсь ледь вловимою хитринкою в очах. Вже пізніше, коли знову перетнулись у Львові (Василь приїхав на кілька днів на Великдень) він скрушно розповідав про, на його думку, підривну діяльність в батальйоні групи якогось невідомого мені "Кобри" і висловлював переконання, що "батальйону по - любу треба вливатися в лави ЗСУ, бо інакше це все нагадуватиме самодіяльність і партизанщину заради партизанщини". Кіндрацький, після того як частина бійців ОУН легалізувалась у десантній бригаді ЗСУ, страшенно переймався тим, що їх колишні побратими з ОУН звинуватили в присвоєнні якогось батальйонного майна ("Ми, Миколо, взяли лише найнеобхітніше! Все решта - це завивання екзальтованих баб, які думають, що роблять батальйону ОУН добро"

Під час останньої зустрічі у Львові Василь Кіндрацький завів свого малого сина в "Макдональдс" на проспекті Шевченка. Вийшов розстроєний, але усміхнений:"Якесь падло вкрало в дити з куртки мобільний! Але, як кажуть: Дякую Боже, що взяв грошима..."

Цього разу не взяв".

У Василя Кіндрацького залишилося троє дітей шкільного віку.

Нагадаємо, як повідомило видання УНН, Президент України Петро Порошенко повідомив, що під час конфлікту на сході України загинуло 1,8 тисяч військових.

“Більше 1,8 тисяч загиблих під час війни ... за незалежність України у 2014-2015-му роках”, — сказав Президент.

Фото зі сторінки у ФБ Василя Кіндрацького.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ