Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині кошти, виділені з обласного бюджету на ремонт доріг, підприємства не можуть освоїти

У Львівській області склалась ситуацію, коли кошти виділені з обласного бюджету на ремонт доріг, не освоюють в повному обсязі, тож попри наявне фінансування ремонти доріг належним чином не виконуються. Про це йшлося сьогодні, 13 листопада, під час засідання постійної комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Львівської обласної ради.

"Проблема полягає в тому, що підприємства, які подали заявки на тендер, виграли великі суми коштів, не маючи достатньої кількості техніки та людського ресурсу, аби освоїти кошти в повному обсязі. Тому ми маємо ситуацію, коли кошти виділили, а підприємств нездатне виконати покладений на неї обсяг робіт", - зазначим Михайло Задорожній.

Відтак, неосвоєні кошти перейдуть в 2015 рік у вигляді "перехідних залишків" і можуть не потрапити на ті дороги, на котрі першочергово були призначені, адже буде розроблена нова програма ремонтів.

"Я прихильник того, щоб тоді, коли розігрується тендер, підприємство отримувало ту суму коштів, на котру воно має людський та матеріальний ресурс. Служба доріг тут мала б вчиняти певний відбір підприємств, які можуть виконувати поставлені завдання", - наголосив Задорожній.

Він також зазначив, що підприємства, котрі не виконують взятих на себе зобов’язань, повинні сплачувати штрафні санкції. "Через недовиконання ремонтних робіт ми як споживачі несемо збитки, тож фірма, яка не освоїла кошти, мала б компенсувати наші втрати. А на наступний рік підприємство, яке буде подавати заявку на тендер, знатиме, що беручи на себе зобов’язання, потрібно їх виконати в повному обсязі", - розповів він.

На Львівщині склалась ситуація, коли підприємства намагаються отримати максимальну суму коштів під час проведення тендеру, а отримавши гроші, розтягують свої роботи не на один, а на декілька років.

"Я пропонуватиму комісії, аби підприємства котрі вигравши тендер на ремонт дороги в 2014 році, не освоїли кошти, то у 2015 з ним була б угода розірвана і проводився повторний тендер. Це буде покаранням для підприємств за невиконання робіт в повному обсязі", - наголосив Михайло Задорожний.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ