Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

На Львівщині понад 1 000 мобілізованих склали Військову Присягу

У неділю 8 лютого величезний плац Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що на Львівщині, від краю до краю заполонили військові. Майже 1 200 відмобілізованих, які проходять підготовку у 184 навчальному центрі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного склали Військову Присягу на вірність своєму народові та Вітчизні, повідомив підполковник Володимир Скоростецький, Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів).

Серед бійців чимало добровольців. Мобілізовані кажуть – сьогодні, в скрутний для країни час, слова урочистої військової клятви набувають більшого і глибшого значення.

В одному строю, демонструючи єдність України, стали військові із усіх областей нашої держави. Дехто з наших співвітчизників повернувся з Росії, аби стати до лав захисників країни. Усі вони сьогодні стали єдиним і дружнім колективом однодумців, братами по зброї.

До слова, лави мобілізованих поповнило чимало вихідців із Луганської і Донецької областей. Кажуть: коли почули про мобілізацію , то одразу ж звернулися до військкоматів, аби визволити рідні міста від бандитів та непрошених «гастролерів» з Росії.  Серед відмобілізованих є і військові, які пройшли хрещення вогнем у складі добровольчих підрозділів, а сьогодні стали до лав Збройних Сил. Серед таких досвідчений командир – капітан Геннадій Галицький.

«Я мешкав у Донецьку, але через навалу терористів та російських найманців втратив там усе, що мав. З 15 квітня воював у складі батальйонах «Донбас» та «Артемівськ». Брав участь у боях за Маріуполь, Красний Ліман, Артемівськ. Коли оголосили призов до лав Збройних Сил України – не вагаючись пішов у військкомат. Адже я – кадровий військовий, свого часу закінчив Ленінградське вище військове інженерно-будівельне училище. У нас настрій бойовий, хлопці прагнуть допомогти братам по зброї на фронті», - каже він.

Поміж тих, хто визвався захищати в нелегкий час Батьківщину чимало людей мирних творчих спеціальностей – є відомі актори, письменники, архітектори та програмісти. Є і такі, хто поміняв на автомат і військовий однострій мікрофон та відеокамеру – журналісти.

А  деякі мобілізовані давали обіцянку служити народу України вже не вперше. Щоправда, тоді це була присяга народного депутата України. Серед тих, хто приймав на засніженому плацу Військову Присягу – троє колишніх народних обранців.

Руслан Кошулинський, якій був віце-спікером Верховної ради, запевняє – ніяких привілей статус екс-народепа не дає – однострій рівняє усіх: «За військовою спеціальністю я командир САУ «Гіацинт», «Піон». Відповідно, разом із товаришами попросився в артилерійський підрозділ, враховуючи той досвід який я маю. Тут не має різниці ким ти був у цивільному житті. Усі однакові, мешкають поруч у наметі, харчуються з одного казанка. Тут головне навчитися новому і поновити старі знання, з огляду на те, що сьогодні проти нас воюють не тільки бандити-сепаратисти, а військові підрозділи ворожо налаштованої держави. І ми повинні бути добре навчені, щоб ефективно долати російську агресію».

Традиційного звільнення у місто після складання присяги у відмобілізованих, звісно ж не було.  Але бійці відпочити і не рвалися  –  час у навчальному центрі вони використовують з максимальною користю. Тож одразу після урочистостей вони повернулися на навчальні місця – на стрілецькі поля, танкодроми, артилерійські вогневі позиції – продовжувати освоювати військову науку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ