Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині волонтери відремонтували три БТР. Фото

Волонтери Львівщини відремонтували три БТРи, які сьогодні, 9 квітня, вирушили на Яворівський полігон. Техніку вдалося відремонтувати за три тижні силами місцевих громад Городка та Судової Вишні. Кошти на ремонт техніки дав народний депутат Богдан Дубневич.

Як розповів волонтер, депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин, доля цієї техніки не проста, адже БТРи пролежали більше як 30 років на консервації в Артемівську Донецької області.

«Коли на початку військової кампанії всі міста навколо Артемівську тримали сепаратисти, а Артемівськ наші війська втримували до кінця, адже там зберігалося багато нашої техніки. Більшість цієї техніки  вже відпрацювала свій ресурс і була законсервована в шахті. Коли вдалося розблокувати Артемівськ частина техніки була розконсервована, але виявилося, що жоден із них не міг їздити. Якщо ремонтувати на Бронетанковому заводі, то на це пішло б 6 місяців. У бойових машинах повністю зігнила електрика і все гумове. Це все замінили», - пояснив Олександр Ганущин.

Отож, сьогогдні техніку заправили та повезли на полігон.

За словами Ганущина, там вже самі військові визначать, чи їх повезуть на Схід чи залишать в навчальному центрі.

«Хлопці вже навчилися ремонтувати таку техніку своїми силами. В рамках однієї громади можна це зробити за три тижні. Один відремонтували в Судовій Вишні, а два зробили в Городку. Ще один ремонтують, але там ситуація складніша, адже БТР був підбитий в бою», - сказав він.

Олександр Ганущин зазначив: все, що стосується "бойових" деталей, то їх дали військові, а "цивільні" запчастини збирали волонтери.

Також священик освятив паски, які для військових передав Богдан Дубневич. Їх також сьогодні відвезуть на полігон для мобілізованих бійців, що проходять перепідготовку та навчання на Яворівському полігоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ