Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На цих вихідних відбудеться фотовиставка «Обираючи Європу», – Народний Контроль

1/3
З нагоди Дня Європи, який щорічно відзначають у третю суботу травня, «Громадський рух «Народний контроль» організовує фотовиставку«Обираючи Європу». Стелажі зі світлинами найяскравіших моментів боротьби українців за європейський вибір в період 2013-2014 років будуть розміщені біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові 16 та 17 травня з 12 год по 18 год. Про це повідомили в "Народному контролі".

Під час проведення акції по всьому Львову роздаватимуться тематичні буклети «Громадського руху «Народний контроль».  Таким способом громадські діячі прагнуть нагадати владі та суспільству, що інтеграція в Європу була головною вимогою Революції Гідності і далі залишається метою для України.

«У День Європи» ми хочемо нагадати і львів’янам, і гостям міста як ми виборювали право жити в Європейській країні. Я, студент, я не з пліток знаю, що таке Майдан. Ніколи не забуду як,направду, острахом ми виводили львівських студентів спочатку на площу поблизу ЛОДА, згодом до пам’ятника Тарасові Шевченку. Знімки, які представляє «Громадський рух «Народний Контроль» на цій фотовиставці – це не лише згадка, у них зображена наша з вами історія. Під час Революції Гідності ми усі зрозуміли, що разом – ми зробимо більше. Відтак, зараз ми не маємо права здаватися, варто об’єднуватися і виборювати аби Україна – оновилася», – зазначив, студент, активіст «Громадського руху «Народний контроль» Андрій Ткачук.

Акція «Обираючи Європу» проходитиме ще у десятьох областях України, де її організовують осередки «Громадського руху «Народний контроль». Відтак, світлини можна буде побачити на головних площахміст Тернопіль, Хмельницький, Чернівці, Рівне, Івано-Франківськ, Житомир, Луцьк, Коломия, Кіровоград.

Додамо, з нагоди відзначення «Дня Європи» керівник депутатської групи «Народний Контроль» у ЛМР Валерій Веремчук запропонував ухвалу у якій йдеться, що варто запровадити практику використання Прапора Європи під час відзначення Дня Європи на території м. Львова.

«Цією ухвалою ми прагнемо показати нашим європейським партнерам наші європейські прагнення на рівні місцевих громад. Ми хочемо аби львів’яни, які, направду, живуть в європейському місті, відзначали День Європи саме з європейською символікою. Подібні рішення вже прийняли десятки міст України і відомо, що посли європейських країн мають схвальні відгуки про такі ініціативи місцевих громад. Нагадаю, у свій час система прокурорів Пшонки такі рішення громад активно опротестовувала. Репресії були і на Львівщині. Однак, за нашу ухвалу зачепитися прокурорам Пшонки – не вдалося і вона не була опротестована», – закцентував один з лідерів «Громадського руху «Народний контроль» Валерій Веремчук.

Нагадаємо, ще до майданівських подій «Громадський рух «Народний контроль» організовував ряд круглих столів під гаслом «Обираючи Європу». У вересні 2013 року активісти «Народного контролю» розтягнули 300 метровий прапор Євросоюзу і пронесли його містом Лева від пам’ятника Тараса Шевченка до стадіону. Більше того. «Громадський рух «Народний контроль» був одним із ініціаторів створення Комітету Майдану Львівщини. «Народний контроль» організував можливість постійного перебування у Києві кількох тисяч майданівців із західноукраїнських областей. Активісти «Народного контролю» разом з дієвими львів’янами створили та очолили «Народну Самооборону» Львівщини, яка до сьогодні продовжує свою профільну діяльність через участь у програмі «Львів – безпечне місто» та організовуючи роботу Центрів забезпечення АТО.

Зазначимо, «Громадський рух «Народний контроль» створений у 2012 році з ініціативи львівських журналістів та громадських активістів, які в час режиму Януковича, не звертаючи увагу на згортання демократії, тиск на опозиційні політичні сили, переслідування громадських активістів та скорочення свободи слова, не боялися писати і говорити правду. Одним з ініціаторів створення «Громадського руху «Народний контроль» є народний депутат України, секретар парламентської Комітету з протидії корупції, тележурналіст Дмитро Добродомов. Лідерами обласних організацій «Народного контролю» є відомі в регіоні журналісти та громадські діячі. У Львові лідером «Громадського руху «Народний контроль» є депутат Львівської міської ради, керівник «Народної Самооборони» Львівщини Валерій Веремчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ