Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Переселенець з Донецька запатентував нову гру з м’ячем – трибол

1/3
Захопливу гру вже апробовують учні в одній зі шкіл Києва. У планах підприємливого донеччанина – організація вуличних турнірів та запуск спортивного ТБ-шоу на кшталт «Караоке на Майдані», але з м’ячем.

Бізнесмен Геннадій Кривоносов переїхав з Донецька у Київ майже рік тому, наприкінці травня: побачивши на власні очі перший бій на околицях Донецького аеропорту, вирішив рятувати родину.

«Усе життя вболівав за київське «Динамо», а не за донецький «Шахтар», тому переїзд до Києва – це й ще переїзд до улюбленої команди. «Динамо» – це моє!», – розповів «Гал-інфо» Геннадій.

Інфляція поставила під загрозу бізнес донеччанина – він постачав деталі на великі заводи. Утім, згадавши про юнацьку ідею, запалився бажанням втілити її у життя.

«Хворію на футбол з дитинства. І завжди цікавився, чому в баскетболі є вуличний варіант – стрітбол, а в футболі немає. Якось ми з друзями винайняли спортзал для гри у мініфутбол, але прийшло лише три чоловіки. Й тут спала на думку ідея – зіграти трьома командами. Спробували – вподобали. Так народився трибол!» – сказав Геннадій Кривоносов.

Участь у грі беруть три гравці, що змагаються на майданчику – а це коло діаметром 7-12 метрів. Довкруж поля розташовані троє воріт. Учасники гри мають право вражати ворота будь-якого із двох суперників, однак, не можна забивати м’яча гравцю, від якого безпосередньо одержано останню передачу. Гра закінчується, коли один з гравців забиває домовлену кількість голів. Також можна грати на час (15-20 хв.).

«Щоб оцінити принади цієї гри, треба просто спробувати зіграти у неї. Це направду захоплива гра: залежно від ситуації на майданчику ти граєш проти гравця А з гравцем В, а вже за кілька секунд – з гравцем А проти гравця В. І весь час маєш тримати на думці, що вони теж можуть грати разом проти тебе. Якщо гравці володіють пристойною футбольною технікою, то вже за кілька хвилин стаєш мокрим від поту й щасливим від захвату», – розповів Геннадій Кривоносов.

Місяць тому бізнесмен зареєстрував трибол у патентному бюро, де дійшли висновку про унікальність гри. У планах підприємливого донеччанина – не лише популяризація гри в школах й на вулиці (уже зараз гру апробовують учні ЗОШ №62 в м. Києві), але й запуск національного ТБ-шоу та міжнародного студентського турніру.

«Я бачу це як щось подібне до «Караоке на Майдані» – один раз на тиждень всі бажаючі збираються на спортмайданчику, відбирається 9 гравців, котрі розбиваються на три трійки. Переможці цих трійок грають у суперфіналі. Переможець отримує приз, а ще він стає автоматичним учасником гри наступного тижня. Це має бути наше спортивне українське шоу, яке пропагуватиме здоровий спосіб життя та покращуватиме імідж України у світі», – сказав Геннадій.

За його словами, зарано говорити про конкретний телеканал; утім, на поточному тижні повинні відбутися перемовини з одним з телеканалів (із яким саме – Геннадій не став відкривати, щоб не завадити переговорам).

«Крім того, хочу започаткувати в Україні міжнародний студентський турнір із тріболу. У тому ж Львові, або в моєму улюбленому Франківську. Молоді, як на мене, це буде цікаво. Спорт об’єднує. Тим більше, в такі непрості часи», – резюмував Геннадій Кривоносов.

Сергій Стуканов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ