Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Перинатальний центр у Львові стоїть без даху: темпи реконструкції під загрозою зриву. Фото

Будівельні роботи з реконструкції перинатального центру у Львові проводяться неналежним темпом. Третій корпус стоїть без покрівлі, залишаються недобудованими третій та четвертий поверхи, розібрані ліфтові шахти, відсутня вентиляція.

Як розповіла в коментарі Гал-інфо головний лікар перинатального центу Лариса Янів, впродовж року, до початку четвертого кварталу 2014 року, перинатальний центр мав би бути введений в експлуатацію.

«Будівельні роботи мали б закінчити у серпні, щоб у серпні-вересні ми могли розпочати налагоджувати обладнання, провести випробовування та у грудні розпочати повноцінну роботу, – наголосила головний лікар. – Втім, як я бачу, з початку року реконструкція проводиться незадовільними темпами. Навіть до Нового року реконструкція йшла не так, як ми очікували і як було домовлено раніше».

Також вона зазначила, що увесь персонал лікарні перебуває у режиму вимушеного простою, зі збереженням робочих місць. Частині працівників вдалось влаштуватись на роботу у інші медичні заклади, зокрема, в Львівську клінічну лікарню. Прийом пацієнтів до перинатального центру призупинений ще у вересні 2013 року.

Нагадаємо, що Львівський державний обласний перинатальний центр є одним з основних медичних закладів охорони здоров’я матері та дитини у Львівський області. В рамках реалізації національної програми «Нове життя» перинатальний центр у вересні минулого року був закритий на реконструкцію. Завершення реконструкції заплановано на 1 грудня 2014 року. Існують побоювання, що терміни виконання будівельних робіт буде зірвано. Вартість реконструкції оцінили у близько 100 млн грн.

Фото - Сергій Бобра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ