Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час пожежі з гуртожитку Львівського медуніверситету вогнеборці врятували 16 чоловік

Учора, 6 червня о 18.32 год. до оперативно-диспетчерської служби Головного управління МНС України в Львівській області надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові по вул. Мечнікова, 12 на четвертому поверсі блоку гуртожитку № 5 Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького, – повідомила прес-служба ГУ МНС України в Львівській області.

 

До місця виклику було направлено 5 пожежно-рятувальних відділень на автоцистернах та 3 автодрабини. На момент прибуття першого підрозділу о 18.39 год. з вікон четвертого поверху йшов дим, сходова клітка та коридор четвертого і п’ятого поверхів були задимленні, що не уможливлювало самостійну евакуацію студентів з верхніх поверхів. Самі ж мешканці гуртожитку, перебуваючи у вікнах, просили про допомогу. Тож основні зусилля рятувальники зосередили на рятуванні людей.

 

За допомогою двох автодрабин та чотирьох ланок газодимозахисної служби бійці служби «101» проводили рятування людей з 4-го та 5-го поверхів та здійснювали евакуація з 2-го та 3-го поверхів. Всього пожежно-рятувальними підрозділами евакуйовано 46 чоловік, з них 16 - врятовано. Загиблих та травмованих внаслідок пожежі не має. Вже о 19:03 год. пожежу було ліквідовано.

 

В результаті пожежі вогнем знищено три ліжка, дві тумбочки, кухонний стіл, холодильник, телевізор, вхідні двері, речі домашнього вжитку та пошкоджено сусідні двері іншої кімнати. Сума заподіяних пожежею збитків встановлюється.

 

Причиною пожежі фахівці вважають порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ